Euro 2024

Κουρμπέλης στο sport-fm.gr: «Είμαστε υπερήφανοι - Είχα θέματα με τον προπονητή στην Τραμπζονσπόρ»

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στην Εθνική το ματς με την Ολλανδία, με τον Δ. Κουρμπέλη να τονίζει ότι στο sport-fm.gr ότι κυριαρχεί η υπερηφάνεια. Τι είπε ενόψει μπαράζ, αλλά και για την Τραμπζονσπόρ.

Υπερηφάνεια, αλλά και πίκρα μαζί. Ικανοποίηση επειδή το πήγε… μακριά, αλλά στεναχώρια για την τελική έκβαση. Αυτά τα συναισθήματα υπάρχουν στο «στρατόπεδο» της Εθνικής μετά τον χαμένο «τελικό» απέναντι στην Ολλανδία στην OPAP Arena, με το πέναλτι του Φαν Ντάικ στο φινάλε.

Ήταν, ελπίζουμε ο πρώτος, αφού ακολουθούν τα μπαράζ, στα οποία η γαλανόλευκη θα κληθεί να εκμεταλλευτεί τη δεύτερη ευκαιρία της, παίρνοντας δύο νίκες. Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τις πρώτες του εντυπώσεις του από την Τραμπζονσπόρ μίλησε ο Δημήτρης Κουρμπέλης στο sport-fm.gr.

Ο βασικός «κόφτης» της Ελλάδας στην κρίσιμη τελική ευθεία τόνισε ότι «είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε. Διότι παίζαμε με μία υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως είναι η Ολλανδία. Από την άλλη μάς μένει μία πικρία, επειδή πήγε μέχρι εκεί το παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην Τουρκία παραδέχθηκε ότι ήταν δύσκολα, αποκαλύπτοντας ότι «είχα θέματα με τον προηγούμενο προπονητή», αναφερόμενος στον Νέναντ Μπιέλιτσα και εξέφρασε την πίστη ότι θα μπορέσει να προσφέρει με τον Αμπντουλάχ Αβτσί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αποστόλη Λιβάνιο
Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια. Μας μένει το κρίμα φαντάζομαι στο τέλος, ποιες είναι οι σκέψεις σου λίγη ώρα μετά το φινάλε του αγώνα;
«Εντάξει, είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Από τη μία, όλα τα παιδιά, οι προπονητές και το σταφ είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε. Διότι παίζαμε με μία υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως είναι η Ολλανδία. Από την άλλη μάς μένει μία πικρία, επειδή πήγε μέχρι εκεί το παιχνίδι. Ήταν στόχος μας να πάει εκεί και να πιέσουμε στα δέκα με δεκαπέντε τελευταία λεπτά και να παίξουμε επιθετικά. Μας μένει η πικρία, αλλά θα συνεχίσουμε με στον στόχο που έχουμε να συνεχίσουμε στα τελικά του Euro 2024».

Κουρμπέλης:«Είχα θέματα με τον προπονητή στην Τράμπζονσπορ»

Τώρα πώς έχουμε στο μυαλό μας τη μάχη από εδώ και πέρα; Έχουμε λοκάρει φαντάζομαι στα μπαράζ…
«Από αύριο εκεί θα είναι το μυαλό μας. Αφού δεν καταφέραμε να νικήσουμε σήμερα (σ.σ. χθες) και να έχουμε το πάνω χέρι στον όμιλο, καθώς μας δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία. Έχουμε όλοι πολύ θετική αύρα, ώστε στα παιχνίδια του Μαρτίου να καταφέρουμε να τα κερδίσουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάμε στα τελικά».

Τι εικόνα έχεις από τις δύο επίμαχες φάσεις σήμερα; Το πρώτο πέναλτι που δόθηκε, αλλά και το δεύτερο στο τέλος, το οποίο έκρινε την αναμέτρηση.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω δει στην τηλεόραση, στα highlights. Από αυτά που ακούω, το πρώτο είναι τραβηγμένο. Δεν μπορώ να κρίνω, δεν το έχω δει. Αυτό που ακούω είναι ότι υπάρχει μουρμούρα γύρω από αυτές τις αποφάσεις. Συμβαίνουν αυτά, πρέπει να πορευτούμε με αυτές τις αποφάσεις και να συνεχίσουμε».





Είπες και εσύ νωρίτερα ότι ήταν στο πλάνο να ρισκάρουμε στο τέλος. Ήταν μία τακτική στην οποία δεν είχαμε συνηθίσει τώρα τελευταία στην Εθνική, αγωνιζόμενοι μαζεμένα στην αρχή και παίζοντας «όλα για όλα» στο τέλος. Πρόκειται για κάτι για το οποίο σας είχε προετοιμάσει ο προπονητής; Ότι πιθανόν να γυρίσουμε τον… διακόπτη στο φινάλε του αγώνα;
«Εντάξει, αυτό έχει να κάνει με την ομάδα που βρίσκεται απέναντί σου. Είχαμε απέναντί μας μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία προκρίνεται σε τελικές φάσεις. Ήταν στις καλύτερες ομάδες στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Αργεντινή, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν βρέθηκε τυχαία. Ήταν στο πλάνο του προπονητή, το δουλέψαμε όλη τη βδομάδα και το φτάσαμε μέχρι εκεί που πήγε αμυντικά. Στο τέλος πιέσαμε λίγο παραπάνω, είχαμε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό και δεν μας βγήκε, ενώ στο τέλος δεχθήκαμε το γκολ με πέναλτι».

Στο φινάλε, θα ήθελα να μας πεις πώς έχεις ζήσει την πορεία σου στο πρώτο κομμάτι της παρουσίας σου στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ…
«Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολα για εμένα εκεί. Είχα κάποια θέματα με τον προηγούμενο προπονητή, αλλά αυτός ο προπονητής έφυγε και ξεκινάμε από το μηδέν με τον καινούργιο προπονητή για να καταφέρω να μπω στην ομάδα και να βοηθήσω πραγματικά».
Κουρμπέλης:«Είχα θέματα με τον προπονητή στην Τράμπζονσπορ»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x