Euro 2024

Του κεφαλιού του ο Γιόβετιτς, χάρισε «χρυσό» τρίποντο στο Μαυροβούνιο κόντρα στον… Ντεσπόντοφ!

Με γκολ του Γιόβετιτς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, το Μαυροβούνιο των δέκα παικτών λύγισε τη Βουλγαρία (2-1) και βλέπει πρόκριση. Χαμένο πέναλτι για Ντεσπόντοφ.

Λαμπρός Στέβαν Γιόβετιτς οδηγεί το Μαυροβούνιο! Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο για δεύτερο σερί ματς και ήταν εκ νέου επιδραστικός για την ομάδα του, χαρίζοντάς της αυτή τη φορά τη νίκη (2-1) απέναντι στη Βουλγαρία.

Συγκλονιστικό παιχνίδι με τον έμπειρο στράικερ να σκοράρει στο 90’+6’ με γυριστή κεφαλιά για να χαρίσει το τρίποντο στο Μαυροβούνιο, το οποίο έφτασε τους 8 βαθμούς και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης. «Μοιραίος» για τους φιλοξενούμενους ο Κίριλ Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ που έχασε πέναλτι με το σκορ στο 1-0, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι έμειναν και με ποδοσφαιριστή λιγότερο.




Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
Μαυρόβουνιο-Βουλγαρία 2-1: Χρυσός σκόρερ ο Γιόβετιτς

To πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Κυριακή 10/09
Μαυροβούνιο-Βουλγαρία 2-1
(45’ Σάβιτς, 90’+6’ Γιόβετιτς – 79’ Μπορούκοφ)

Λιθουανία-Σερβία 21:45

Το ματς



Το παιχνίδι ήταν εξ αρχής εξαιρετικό, με καλό ρυθμό και μπόλικες φάσεις, αλλά οι δύο ομάδες ήταν άστοχες. Η λύση δόθηκε από έναν στόπερ, αφού ο αρχηγός (ελέω του γεγονότος πως ο Γιόβετιτς ήταν στον πάγκο), Σάβιτς προωθήθηκε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση του Ντιουλγκέροφ για το 1-0.

Ο Γιόβετιτς μπήκε στο ημίχρονο αλλαγή στη θέση του πρώην «ερυθρόλευκου», Ούρος Τζούρτζεβιτς, με τη Βουλγαρία από τη μεριά της να μπαίνει δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να αντιδράσει και το κατάφερε. Διότι στο 59ο λεπτό ο Βούγιατσιτς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο στράικερ του ΠΑΟΚ και αρχηγός της Βουλγαρίας, Κιρίλ Ντεσπόντοφ, δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 61’. Τελικά, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 79ο λεπτό ο Μπορούκοφ που είχε μπει ένα πεντάλεπτο νωρίτερα στο ματς κατάφερε να φέρει το σκορ σε ισορροπία.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ανατροπή, αλλά δεν έβρισκαν το γκολ που ήθελαν και το πλήρωσαν στο φινάλε. Ο Γιόβετιτς προειδοποίησε στο 88’ όταν είχε δοκάρι και πήρε το αίμα του πίσω κάποια λεπτά μετά. Ήταν το 6ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Τσάμαϊ έκανε τη σέντρα και ο Γιόβετιτς με σεντερφορίσια κίνηση και γυριστή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα να «αναπαυτεί» στο βάθος της εστίας για να χαρίσει το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του (2-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x