Euro 2024

Νταμπίζας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Αν πάμε στα τελικά, η ποδοσφαιρική λογική λέει να μείνει ο Πογέτ στην Εθνική»!

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει του Ελλάδα-Γαλλία, αναφέρθηκε στη… ζημιά, που μπορεί να κάνει ο χαρακτήρας του φαβορί κόντρα στο Καζακστάν, ενώ πήρε θέση και για το θέμα Πογέτ!

Λίγη ώρα πριν τη σέντρα στο μεγάλο -αν και αδιάφορο βαθμολογικά- παιχνίδι της Εθνικής μας κόντρα στη Γαλλία στην OPAP Arena (21/11, 21:45), ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη για αυτή την τελευταία αναμέτρηση της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά του Euro. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 αναφέρθηκε στο ματς, αλλά, φυσικά, και στο σπουδαίο, μέχρι το επόμενο, παιχνίδι με το Καζακστάν, τον Μάρτιο, αλλά και στο θέμα του Γκουστάβο Πογέτ.

Για τον Ουρουγουανό τεχνικό, συγκεκριμένα, είπε ότι «υπήρξε μια αναστάτωση επικοινωνιακά. Έχει την ιδιαιτερότητα να τελειώνει το συμβόλαιό του σε μία τελείως περίεργη ημερομηνία. Αυτά τα θέματα οφείλουν να απασχολήσουν εσωτερικά την ΕΠΟ και να μη βγαίνουν προς τα έξω. Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα». Και ξεκαθάρισε για το τι πρέπει να γίνει αν η Εθνική πάρει την πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας: «Δεν μπορείς να πας σε αλλαγή προπονητή αν προκριθούμε στο Euro! Εκτός αν υπάρχει τεράστιο εσωτερικό ζήτημα. Το φυσιολογικό είναι να συνεχίσει με τον ίδιο. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι συνεχίζεις με τον Πογέτ».

Από εκεί και πέρα, για το παιχνίδι με το Καζακστάν τον Μάρτιο τόνισε: «Η Ελλάδα στα χαρτιά είναι το φαβορί, αλλά αυτό δημιουργεί και ένα ψυχολογικό βάρος μεγαλύτερο. Πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες, που θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή, είμαστε το φαβορί και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούμε στα τελικά της Γερμανίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι μικροί, οι πολύ μικροί, από το τρίτο ράφι του ποδοσφαίρου, έχουν ανέβει. Χαοτικές ήταν παλαιότερα οι αποστάσεις, σε σχέση με τη μεσαία τάξη του ποδοσφαίρου, στην οποία ανήκουμε εμείς. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτές οι αποστάσεις. Βλέπουμε το Καζακστάν, το Λουξεμβούργο, τη Γεωργία, που έχει έναν παίκτη, μάλιστα, μέσα στους τρεις καλύτερους στον κόσμο στη θέση του. Οι μικροί μεγάλωσαν, οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να ανταποκριθούμε».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε και για το αποψινό παιχνίδι, αλλά και πώς σχολίασε τα 14 γκολ των Γάλλων στο Γιβραλτάρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x