Euro 2024

Ούτε στα όνειρα τους…

Με τέτοια λάθη απέναντι σε ομάδα επιπέδου Ιταλίας είναι δύσκολο να αποφύγεις την ήττα. Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το βαρύ 3-0 της «σκουάντρα ατζούρα» κόντρα στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι πως ο Άγγελος Ανασταστιάδης άκουσε πολλά για τις επιλογές του στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Ιταλία. Και όχι άδικα βεβαίως, αν κρίνει κάποιος από την εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Και δεν μπαίνουμε στην διαδικασία του αποτελέσματος.

Ούτε στεκόμαστε στο ότι η ομάδα μας δέχθηκε τρία γκολ σε εννιά λεπτά. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο. Αυτό όμως που δεν μπορεί να μην καυτηριάσει κάποιος έχει να κάνει με το τι είχε στο μυαλό του ο Αναστασιάδης.

Κι επειδή πολλά ειπώθηκαν για κακοπροαίρετη κριτική προς τον Άγγελο, καλό θα είναι να σταθεί κάποιος στα όσα έγραψε ο ιταλικός Τύπος για τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και τις επιλογές του.

Τι έγραψε λοιπόν η μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα, η Γκαζέτα Ντέλο Σπορτ. Μα προφανώς αυτά που είδαν οι άνθρωπο. Έκαναν λόγο για λανθασμένες επιλογές, για φοβισμένη νοοτροπία και αλλαγές όταν το παιχνίδι είχε κριθεί. Προσοχή, δεν τα έγραψαν Έλληνες δημοσιογράφοι, οι Ιταλοί τα έγραψαν.

Για να μην το κουράζουμε όμως ένα είναι το συμπέρασμα από το χθεσινό παιχνίδι. Οι επιλογές του Αναστασιάδη αποδείχθηκαν καταστροφικές για την ομάδα μας κι έκαναν πολύ εύκολη την ζωή των Ιταλών.

Όταν γίνονται τέτοια λάθη και απέναντι σου είναι μια ομάδα με την εμπειρία της Ιταλίας, τότε είναι πολύ δύσκολο ν’ αποφύγεις την ήττα. Δεν έγινε λοιπόν κάτι… εξωπραγματικό χθες βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Τα πάντα εξελίχθηκαν με βάση την λογική. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας θέλησε να πάει κόντρα στην μπάλα χωρίς κανείς να καταλάβει τον λόγο και πολύ απλά η μπάλα του το… ξεπλήρωσε.

Ούτε στα όνειρα τους δεν θα μπορούσαν να περιμένουν τέτοια δώρα οι Ιταλοί. Και φρόντισαν φυσικά να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο. «Καθάρισαν» το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και στην συνέχεια έκαναν και συντήρηση δυνάμεων.

Κρίνοντας μάλιστα από την γενική εικόνα του παιχνιδιού θα πρέπει να αισθανόμαστε και τυχεροί που το σκορ δεν ξέφυγε περισσότερο. Δεν ήθελε πολύ να «γράψει» μεγαλύτερο σκορ.

Το χθεσινό παιχνίδι πάντως είναι από αυτά που θα μείνουν στην ιστορία για πολλά χρόνια, καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε τις συγκεκριμένες επιλογές.

Και θα έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρει να μιλήσει ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας για τις αποφάσεις του και την τακτική του συγκεκριμένου αγώνα. Να δώσει μια εξήγηση για όλους εμάς που δεν καταλάβαμε τι ήθελε να πετύχει η Εθνική μας στο χθεσινό ματς, έτσι όπως κατέβηκε να παίξει απέναντι στους Ιταλούς.

Απομένει να δούμε αν τελικά θα εξηγήσει ο Αναστασιάδης τι είχε στο μυαλό του για το συγκεκριμένο ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x