Euro 2024

Παυλίδης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε-Δίκαιο να πάμε στο Euro με Πογέτ»

Ο Βαγγέλης Παυλίδης εξέφρασε την πίστη πως η Εθνική ομάδα θα προκριθεί στο Euro και πρόσθεσε πως θα ήταν δίκαιο να την οδηγήσει εκεί ο Γκουστάβο Πογέτ.

Με πίστη στις ικανότητες της Εθνικής ομάδας και αισιοδοξία για την πρόκριση στο Euro 2024 εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Παυλίδης μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο. Ο φορ της Άλκμααρ, που είναι τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί το Καζακστάν στον… πρώτο «τελικό» για την πρόκριση την Πέμπτη. Παράλληλα, πρόσθεσε πως σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα κερδίσει το εισιτήριο για την τελική φάση, το σωστό και δίκαιο θα ήταν να την οδηγήσει εκεί ο Γκουστάβο Πογέτ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Παυλίδη στον Σωτήρη Ταμπάκο:

-Πώς προετοιμάζεσαι για το ματς της Πέμπτης;
«Είμαι καλά, όλα τα παιδιά περιμέναμε καιρό αυτό το παιχνίδι. Είναι κάτι σπουδαίο για ματς, για την Εθνική, για τον κόσμο και όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με το Καζακστάν σαν τελικό. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν στο άκουσμα του αντιπάλου πως είναι κάτι εύκολο, αλλά δεν θα είναι και πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο για να περάσουμε».

-Υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει για τον αγώνα με το Καζακστάν;
«Όχι, δεν με προβληματίζει κάτι. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει απλώς να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Αυτά τα παιχνίδια έχουν παγίδες, πρέπει να βρεθείς σε καλή μέρα και να πάρεις τη νίκη. Αν όχι, μπορεί να πας σπίτι σου».

-Σε ανησυχεί ότι η Εθνική ομάδα είχε να μαζευτεί περίπου τέσσερις μήνες;
«Σίγουρα με τρεις προπονήσεις δεν μπορείς να είσαι 100% έτοιμος, αλλά υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα τα τελευταία χρόνια και δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Άλλωστε και αυτές οι ομάδες είχαν το ίδιο πρόβλημα με μας, δηλαδή είχαν να μαζευτούν καιρό. Το θέμα είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι, να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και θεωρώ πως αν είμαστε σοβαροί θα παρουσιάσουμε μια πολύ καλή εικόνα και θα προκριθούμε».

Παυλίδης: «Ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε-Δίκαιο να πάμε στο Euro με Πογέτ»

-Είναι όπλο της Εθνικής ομάδας πως τα τελευταία χρόνια ξέρει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια, όπως και το καλό κλίμα;
«Το θετικό είναι πως όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και παίζουν στις ομάδες τους. Ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα μεγάλα παιχνίδια, αλλά και στα μικρότερα έχουμε τους παίκτες για να ελέγξουμε τον ρυθμό. Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός, αλλά εμείς εστιάζουμε στον εαυτό μας».

-Σας αγχώνει το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα έχει να βρεθεί δέκα χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση;
«Σίγουρα υπάρχει πίεση, αλλά όλοι μας βάζουμε πίεση στον εαυτό μας. Παλαιότερα τα μπαράζ ήταν διπλά παιχνίδια, τώρα είναι δύο μονά. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε κάθε λεπτό και αυτό θα είναι το μυστικό για να πάρουμε τη νίκη, γιατί την ποιότητα την έχουμε. Έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο για να… υπάρξει και δεύτερο. Θέλουμε, πραγματικά, πολύ να πάμε στο Euro».

-Είσαι αισιόδοξος; Πιστεύεις πως θα βοηθήσει πολύ και ο κόσμος που θα γεμίσει το γήπεδο;
«Ναι, είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω σε μας, στις ικανότητές μας και στον κόσμο που θα έρθει για να μας δώσει ώθηση να πάρουμε τη νίκη. Όταν είχα έρθει στην Εθνική ομάδα για πρώτη φορά παίζαμε σε ένα άδειο ΟΑΚΑ και τώρα θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Πρέπει όλος ο κόσμος να στηρίξει την Εθνική ομάδα, όπως έκαναν οι φίλαθλοι και στον Βόλο, που με τη βοήθειά τους φτάσαμε σε αυτά τα προκριματικά. Μακάρι να κερδίσουμε και να δώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες».

-Με την Άλκμααρ σκοράρεις ασταμάτητα. Έχεις κρατήσει κάποιο γκολ και για το Καζακστάν;
«Διανύω την καλύτερή μου χρονιά φέτος. Η αλήθεια ότι θα ήθελα να σκοράρω παραπάνω με την Εθνική ομάδα, έχω καιρό να πετύχω γκολ. Μακάρι να τα καταφέρω την Πέμπτη, αλλά ας κερδίσουμε κι ας μη σκοράρει. Το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε στο Euro, όχι να βάλω γκολ εδώ. Τώρα δεν μετρά ποιος θα βάλει το γκολ, αλλά πώς θα γίνει η δουλειά και θα πάμε στο Euro».

-Τελικά θα πάμε με τον Γκουστάβο Πογέτ στο Euro; Ρωτάω γιατί το συμβόλαιό του λήγει… Πώς το βλέπεις εσύ αυτό;
«Αυτό δεν το ξέρω, δεν είναι δική μου δουλειά να το σχολιάσω. Δεν έχουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές καμία θέση σε αυτό. Μακάρι να πάρουμε την πρόκριση και να πάμε μαζί του. Το λογικό είναι αυτό, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι. Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι και μόνο. Πάντως το σωστό και δίκαιο θα ήταν να πάμε με τον κ. Πογέτ στο Euro».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x