Euro 2024

Σε αναμμένα κάρβουνα για Τσιμίκα στην Εθνική εν όψει playoffs για Euro-Οι εναλλακτικές αν δεν προλάβει

Ο τραυματισμός του Κώστα Τσιμίκα βάζει πονοκεφάλους στην Εθνική ομάδα εν όψει των playoffs για την πρόκριση στο Euro.

Μεγάλο πονοκέφαλο δημιούργησε στις τάξεις της Εθνικής ομάδας ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Τσιμίκα στο χθεσινό ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ (1-1).

Ο 27χρονος αριστερός μπακ έπεσε άσχημα στο χορτάρι σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπουκάγιο Σάκα, αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα κλείδας. Όλα δείχνουν πως ο διεθνής άσος θα πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα και θα λείψει για μεγάλο διάστημα από τα γήπεδα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία 3-4 μηνών, πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ οριακό αν θα προλάβει τα playoffs της Εθνικής ομάδας που έχει ιστορική ευκαιρία να προκριθεί στο Euro 2024. Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει στις 21 Μαρτίου το Καζακστάν στην Opap Arena και αν προκριθεί, τότε θα παίξει σε μονό τελικό εκτός έδρας στις 26 Μαρτίου με το νικητή του Γεωργία-Λουξεμβούργο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα πρέπει ήδη να αρχίσει να σκέφτεται πώς θα καλυφθεί το κενό. Ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Τσιμίκα είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο οποίος είχε καλύψει επάξια το κενό και στον πρόσφατο αγώνα με τη Γαλλία στην Opap Arena (2-2) έχοντας και την ασίστ στον Φώτη Ιωαννίδη για το 2-1. Ο 24χρονος άσος κάνει καλή σεζόν με τη Νόριτς μετρώντας 22 συμμετοχές και 3 ασίστ στην Championship.

Υπάρχουν όμως και οι λιγότερο προφανείς λύσεις, έστω και για εναλλακτικές. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος κάνει από το 2020 μια πολύ αξιόλογη καριέρα στην Ιταλία και φέτος μετρά 16 συμμετοχές και 3 ασίστ με την Σασουόλο, συνεπώς πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή. Αντίστοιχη περίπτωση είναι κι αυτή του Μπάμπη Λυκογιάννη, ο οποίος μετρά φέτος 15 συμμετοχές και 1 γκολ στην Μπολόνια.

Στις μεγάλες ομάδες δεν φαίνεται να υπάρχει «φως» για να προσφέρουν λύσεις στη θέση του αριστερού μπακ, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βασίζονται σε ξένους, ενώ ο Σταύρος Πήλιος της ΑΕΚ και ο Γιάννης Μιχαηλίδης του ΠΑΟΚ (που περισσότερο ως στόπερ) έχουν ελάχιστες παρουσίες φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x