Euro 2024

Λύγισε το Μαυροβούνιο του σκόρερ Γιόβετιτς και αγκάλιασε την πρόκριση η Σερβία!

Ο Γιόβετιτς πέτυχε γκολάρα κι άγχωσε τη Σερβία, όμως ο… λυτρωτής Μίτροβιτς είχε 2 γκολ και ασίστ για το τελικό 3-1 και την έφερε αγκαλιά με την πρόκριση. Έσωσε τον βαθμό (2-2) η πρωτοπόρος Ουγγαρία.

Αγχώθηκε, αλλά πήρε την πολυπόθητη νίκη η Σερβία!

Η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς επικράτησε 3-1 υποδεχόμενη το Μαυροβούνιο στο πλαίσιο της 8ης «στροφής» του 7ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2024. Έτσι, ούσα 2η, πήγε στο +5 από την αντίπαλό της και εάν νικήσει στο εντός με την αποκλεισμένη Βουλγαρία την τελευταία αγωνιστική, τότε θα προκριθεί ανεξαρτήτως τι θα κάνει το Μαυροβούνιο στα δύο παιχνίδια που του απομένουν.

Για την... ελληνική Σερβία αγωνίστηκαν βασικοί οι Μλαντένοβιτς και Ζίβκοβιτς (έγιναν αλλαγή στο 46' και στο 90' αντίστοιχα), ενώ ο Τζούριτσιτς παρέμεινε στον πάγκο. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκατσίνοβιτς ήταν τραυματίας, ενώ για το Μαυρομούνιο εκτός αποστολής έμεινε ο Μπάκιτς του ΟΦΗ.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους με δύο γκολ και ασίστ ο Μίτροβιτς, για τους φιλοξενούμενους ο Γιόβετιτς.

Ο επιθετικός της Αλ Χιλάλ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στο 9' και μάλιστα με γκολάρα (ωραίο μπάσιμο στην περιοχή και φαλτσαριστή σουτάρα με το εξωτερικό). Ωστόσο, ο άσος του Ολυμπιακού -που αγώνιστηκε σ' όλο τον αγώνα- ισοφάρισε με υπέροχο διαγώνιο τελείωμα στο 36'.

Το παιχνίδι ήταν έτσι κι αλλιώς ισορροπημένο, με τη Σερβία να αγχώνεται αρκετά στη συνέχεια. Τελικά, η λύτρωση ήρθε στο 73' με το δεύτερο γκολ του Μίτροβιτς, με τους γηπεδούχους να αξιοποιούν το μομέντουμ τους και να χτυπούν άμεσα, με τον Τάντιτς να καθαρίζει το παιχνίδι στο 77', ύστερα από πάσα που έκανε το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας του.

Την ίδια ώρα, η Λιθουανία μπήκε... φουριόζα (2-0) υποδεχόμενη την Ουγγαρία, η οποία όμως επέστρεψε ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2 με γκολ και ασίστ του Σόμποζλαϊ, για να παραμείνει στην πρώτη θέση και, επίσης, αγκαλιά με την πρόκριση. Βασικός για τους γηπεδούχους ο Σλίβκα της Λαμίας, ο οποίος έγινε αλλαγή στο 90',

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου:

Σερβία-Μαυροβούνιο 3-1
(9', 73' Μίτροβιτς, 77' Τάντιτς - 36' Γιόβετιτς)

Λιθουανία-Ουγγαρία 2-2
(20' Τσέρνιτς, 36' Σίρβις - 67' πεν. Σομποζλάι, 82' Βάργκα)

Ρεπό: Βουλγαρία

Η βαθμολογία:



Το πρόγραμμα της επόμενης (9ης) αγωνιστικής:

16/11

Μαυροβούνιο-Λιθουανία (21:45)
Βουλγαρία-Ουγγαρία (21:45)

Ρεπό: Σερβία

Το πρόγραμμα της τελευταίας (10ης) αγωνιστικής:

19/11

Σερβία-Βουλγαρία (16:00)
Ουγγαρία-Μαυροβούνιο (16:00)

Ρεπό: Λιθουανία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x