Euro 2024

Σιλβίνιο για εθνική Αλβανίας: «Είμαστε ενωμένοι. Έτσι περάσαμε στο Euro»

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αναλάβει την εθνική Αλβανίας, με την οποία έφτασε στην τελική φάση του Euro 2024, εξήγησε ο Σιλβίνιο, ο οποίος τόνισε πως είναι χαρούμενος με τη ζωή στα Τίρανα.

Για τους στόχους τους, ως προπονητής της εθνικής Αλβανίας, μίλησε ο Σιλβίνιο, σε συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα «Marca». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της γείτονος χώρας αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση της αλβανικής ομοσπονδίας, λέγοντας πως του άρεσε το πρότζεκτ και υπογράμμισε πως οι Αλβανοί θα παλέψουν στο προσεχές Euro 2024, παρότι έχουν να αντιμετωπίσουν «θηρία» όπως η Ιταλία, η Κροατία και η Ισπανία.



«Πήγα για ένα δείπνο στο Μιλάνο. Σύντομα είδα την πρόταση της δουλειάς και μου άρεσε. Έτσι ταξίδεψα για τα Τίρανα και μου άρεσε αρκετά. Ξεκίνησα να δουλεύω σαν τρελός. Μέχρι που πρόσφατα δεν μπορούσε να ανακαλύψω τι μου έλεγαν όλοι. Για την ομορφιά του νότου της χώρας.
Μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα φανταστείς. Τίποτα δεν είναι γνωστό για τη ζωή κάποιου που είναι στο ποδόσφαιρο. Υπογράφεις για πέντε χρόνια και φεύγεις στην αρχή. Είσαι σε ένα μέρος για πολλά χρόνια, υπογράφοντας ένα κάθε φορά. Είναι τρελό
», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους προσωπικούς του στόχους, υπογράμμισε την ανάγκη να συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας: «Το ποδόσφαιρο μου έχει διδάξει ότι τα πάντα κινούνται γρήγορα. Θέλω να δουλεύω, να κάνω πράγματα σωστά. Για πόσο; Δεν ξέρω. Η ιδέα μου είναι να συνηθίζω να παίζω σε μεγάλα τουρνουά, να ανταγωνίζομαι, οι άνθρωπο να μου λένε "Α με την Αλβανία! Θα είναι δύσκολο". Αυτός είναι ο τρόπος. Τι γίνεται εδώ και είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι το ομαδικό πνεύμα, το να είμαστε ενωμένοι. Έτσι περάσαμε στο Euro. Στο μέλλον θα δούμε», είπε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x