Euro 2024

«Ντοπιέτα» κορυφής με κορυφαίο Τσέριν και κεφάτο Βέρμπιτς για τη Σλοβενία

Με τους Τσέριν και Βέρμπιτς βασικούς αλλά και αρκετή δόση τύχης η Σλοβενία «καθάρισε» το Σαν Μαρίνο στη Λουμπλιάνα (2-0) κάνοντας το «2 στα 2» στα προκριματικά του Euro 2024.

Σπατάλησε ένα ημίχρονο αλλά όχι και την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή η Σλοβενία. Με τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς σε τρελά κέφια και τον Άνταμ Τσέριν να είναι και πάλι ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου MVP η ομάδα του Ματίαζ Κεκ, επικράτησε με επαγγελματικό τρόπο του Σαν Μαρίνο στη Λουμπλιάνα (2-0), ξετύλιξε το δώρο του Καζακστάν που νωρίτερα έκανε μυθική ανατροπή με τη Δανία και έκανε το «δύο στα δύο» στον 8ο όμιλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Σλοβενία έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Βέρμπιτς να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Σαν Μαρίνο, όμως ούτε ο Ζάιτς στο 27' αλλά ούτε και ο Στογιάνοβιτς στο 43' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 57'. Όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά με τον Ζάιτς να κάνει τη σέντρα τον Σέσκο να επωφελείται από τις κόντρες κάνοντας με κοντινό πλασέ το 1-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ρομπέρτο Ντι Μάιο, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-0.


Τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής
Καζακστάν-Δανία 3-2
(73' Σαϊνουντίνοφ, 86' Ταγκιμπεργκέν, 89' Αϊμπέτοβ-21', 35' Χόιλουντ)

Σλοβενία- Σαν Μαρίνο 2-0
(57' Σέσκο, 60' Ντι Μάιο αυτ.)

Βόρεια Ιρλανδία-Φινλανδία (21:45)

H βαθμολογία του 8ου ομίλου
Σλοβενία 6 (4-1)
Β. Ιρλανδία 3 (2-0)
Δανία 3 (5-4)
Καζακστάν 3 (4-4)
Φινλανδία 0 (1-3)
Σαν Μαρίνο 0 (0-4)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x