Euro 2024

Πήρε το ντέρμπι με την Τουρκία η Κροατία, πανηγύρισε την πρώτη νίκη της η Ουαλία!

Τις πρώτες τους νίκες στον 4ο όμιλο των προκριματικών για το EURO2024 πανηγύρισαν Κροατία και Ουαλία, επικρατώντας στις αναμετρήσεις με Τουρκία (2-0) και Λετονία (1-0) αντίστοιχα.

Πανηγύρισαν τις πρώτες τους νίκες στον τέταρτο όμιλο των προκριματικών για το EURO του 2024, Κροατία και Ουαλία, μετά την μεταξύ τους ισοπαλία για την πρώτη αγωνιστική.

Οι Κροάτες θριάμβευσαν στο (θεωρητικά) δυσκολότερο παιχνίδι τους σε αυτά τα προκριματικά, αφού επικράτησαν 2-0 της Τουρκίας εκτός έδρας, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματέο Κόβασιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του!

Η Τουρκία ήταν εκείνη που μπήκε δυνατότερα στο παιχνίδι, χάνοντας καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 3’ με τον Ουντέρ, ενώ στο 10’ ο Ακτούρκογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τελικά, ο Κόβασιτς έδωσε το προβάδισμα στην Κροατία με όμορφο πλασέ, μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, ενώ ο μέσος της Τσέλσι έκανε και το 2-0 στο 45’+4’, όταν βρέθηκε στο σωστό σημείο μετά από απόκρουση του Γκιουνόκ σε διαγώνιο σουτ του Πασαλιτς, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του. Η Τουρκία πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε έστω να μειώσει, μένοντας στην 3η θέση και τους 3 βαθμούς.

Την πρώτη νίκη της σε αυτά τα προκριματικά πανηγύρισε και η Ουαλία, η οποία νίκησε τη Λετονία στο Κάρντιφ, ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, παίρνοντας τελικά το προβάδισμα στο 41’, μετά από σέντρα του Τζέιμς και καρφωτή κεφαλιά του Κίφερ Μουρ. Στο 49’ ο Νίκο Γουίλιαμς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δυνατό μακρινό σουτ στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία της Ουαλίας, η οποία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να διατηρήσει το προβάδισμά της, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 1-0.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

1. Κροατία 4 (3-1)
2. Ουαλία4 (2-1)
3. Τουρκία 3 (2-3)
4. Αρμενία 0 (1-2)
5. Λετονία 0 (0-1)

Τα ματς

Τουρκία-Κροατία 0-2
Ουαλία-Λετονία 1-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x