Euro 2024

Τζαβέλλας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Η Εθνική έδειξε ότι επέστρεψε - Μπορούμε να περάσουμε στο Euro»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας δήλωσε στους 94,6 απόλυτα ευχαριστημένος από την εμφάνιση της Ελλάδας με την Ολλανδία και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη «δίψα» αλλά και πίστη για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας!

Η Ελλάδα… είναι εδώ και τα καλύτερα έρχονται!

Τάδε έφη Γιώργος Τζαβέλλας, με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό να μιλάει στον bwinΣΠΟΡ FM 9,6 για την αίσθηση που του αφήνει η Εθνική παρά την χθεσινή ήττα από την Ολλανδία και να δηλώνει αισιόδοξος για την πρόκριση της στα τελικά του Euro 2024.

Επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Γκουστάβο Πογέτ κάνει ό,τι του… κατέβει στο κεφάλι αναφορικά με τις επιλογές των διεθνών αλλά και πλέκοντας το εγκώμιο τόσο του Φώτη Ιωαννίδη όσο και του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζαβέλλας στον Μιχάλη Τσόχο και την εκπομπή «Fast and curious»:
Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ιωαννίδης: «Δεν είναι η κατάσταση, είναι η εξέλιξη που έχει τα τελευταία χρόνια. Για εμένα, φαινόταν από Λεβαδειακό εποχή, αλλά είναι ακόμα πολύ μακριά. Έχει πολλά να δώσει ο Φώτης. Δεν είναι μόνο η τρομερή βραδιά του χθες, υπάρχει η ποιότητα για να το δείξει και να κερδίσει η Εθνική έναν παίκτη που θα αποτελέσει για πολλά χρόνια κομμάτι της».

Για το αν έρχονται κι άλλοι παίκτες από πίσω για να αναλάβουν: «Το έχω καταλάβει τα τελευταία 4-5 χρόνια, πρέπει να είμαστε λογικοί και να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα οδηγήσουμε σε αυτή την ομαλή μετάβαση, χαίρομαι που έρχονται τόσο εξελίξιμοι παίκτες και αν όλα πάνε καλά θα αναλάβουν. Φοβάμαι μόνο μην γίνει αυτό που παθαίνουμε σαν Έλληνες όταν κάτι καλό πάει να γίνει».

Για το ότι η Εθνική ομάδα κάνει σταθερά βήματα: «Όταν μια δουλειά ξεκινάει και όλοι βλέπουν ότι εξελίσσεσαι είναι θέμα χρόνου να σε αποδεχτούν. Πρώτη φορά έχω τέτοια χαρά τα τελευταία χρόνια, είδα και τον κόσμο και τον Τύπο στο σύνολο να λένε ότι αυτό που μπορούσαμε το κάναμε. Κοιτάξαμε την Ολλανδία στα μάτια και τώρα θα περάσουμε. Έπρεπε να είμαστε πάνω από την Ιρλανδία για να δείξουμε ότι επιστρέφουμε και το κάναμε. Νιώθω ότι μπορούμε να περάσουμε, υπάρχει δίψα. Είμαστε σε φάση που δεν έχουμε πετύχει τίποτα, είμαστε λυσσασμένοι».

Για την κουβέντα που γίνεται για τον προπονητή και την κριτική στον Πογέτ: «Την προηγούμενη φορά, πριν από δύο χρόνια, είχα απαντήσει ότι ο Φαντ Σχιπ είχε δημιουργήσει κάτι που θα βρει ο επόμενος προπονητής. Βλέπουν όλοι ότι έχει εξελίξει την ομάδα, την έχει ενισχύσει, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια συνέχεια. Φοβόμουν, δεν σου κρύβω αλλά έχει γίνει σωστή δουλειά. Είναι ακέραιος σαν προπονητής. Είναι άνθρωπος που θέλει να λειτουργεί το σύνολο, αν κάποιος πάει να του το χαλάσει το γλυκό, το κόβει. Θα κάνει αυτό που θέλει εκείνος. Ευτυχώς και οι παίκτες δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο πάντως».

Για το αν και τι δεν πήγε χθες καλά στο σχέδιο της Ελλάδας: «Μετά το πρώτο ημίχρονο με την Ιρλανδία, που ήταν εύκολο, ο προπονητής έχει κάνει ό,τι καλύτερο έχω δει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο υποστήριξης της ομάδας. Σε αυτό το 1,5 ημίχρονο, το προσέγγισε όσο καλύτερα μπορούσε. Το θέλαμε να πάει σφιχτά στο μηδέν το χθεσινό ματς και να προσπαθήσουμε στο δεύτερο ημίχρονο να βρούμε ένα γκολ. Ήταν μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα η Ολλανδία, το κέρδος από χθες είναι τεράστιο, κρατάω και τον Κουλιεράκη που παρακολουθώ λόγω θέσης. Υπήρχε το μομέντουμ αλλά δυστυχώς δεν ήρθε το γκολ. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από χθες».

Για την παρουσία του στον Ατρόμητο: «Είμαι πολύ καλά στο Περιστέρι, έχουμε ιδανικές συνθήκες. Έχουμε κάποια θεματάκια, αλλά θα τα λύσουμε. Νομίζω ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ καλά».

Για το αν μπορεί η Ελλάδα να παίξει τελικά στο Euro της Γερμανίας: «Θεωρώ ότι είναι έτοιμη η ομάδα να πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θέλω η Εθνική είτε πάει είτε δεν πάει να μείνει σε ένα καλό επίπεδο. Να μην πάει δέκα χρόνια πίσω, όπως συνέβη το 2014».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x