Γενικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών: Στην Αττάλεια η Εθνική ανδρών

Ξημερώματα Σαββάτου αναχωρεί η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κωφών ανδρών, όπου θα πάρει μέρος στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας (20/5-1/6).

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κωφών της Αττάλειας πραγματοποιείται σε συνεργασία της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) και την Τουρκική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών και δίνει πρόκριση στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο το 2025.

Η Εθνική ομάδα κληρώθηκε στον Β΄ όμιλο, ένα γκρουπ πέντε ομάδων, από το οποίο θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι τρεις. Στον όμιλο, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία και όλη τη βρετανική σχολή, τις Αγγλία, Σκωτία κι Ουαλία.

Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Κρήτη, η Εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο που είναι και η καλύτερη θέση που έχει πάρει στη διοργάνωση, ενώ μετράει και μια τέταρτη θέση το 1995 στο Βερολίνο.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 23 ποδοσφαιριστές: Δημήτρης Παππάς, Λευτέρης Ανδρεοσόπουλος, Παναγιώτης Μπελτσίδης, Δημήτρης Καράμπελας, Παναγιώτης Παυλόπουλος, Διαμαντής Τσιάνος, Κρίστιαν Σκέμπι, Φώτης Καραπιπέρης, Νίκος Ιωαννίδης, Σωτήρης Μικελάτος, Σπύρος Σπίνουλας, Δημήτρης Κοντογιάννης, Τσαμπίκος Ρούφας, Φώτης Τρικαλίτης, Μιχαήλ Γεωργιάδης, Θόδωρος-Φίλιππος Παυλικόφσκι, Αργύρης Μοσχοπαίδης-Τζανίδης, Ιωάννης Γαλάνης, Γιώργος Σχοινάς, Ορέστης Τσούτης, Στέλιος Βαρβαρήγος, Κωνσταντίνος Καλαμιώτης και Δημήτρης Τσεκούρας.

Την ομάδα συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Καραντζάς κι ο συνεργάτης του, Προκόπης Καραγιάννης, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας, Λευτέρης Μηνάς.

Γιώργος Καραντζάς: «Στόχος μας αρχικά είναι η οκτάδα και βλέπουμε»
Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Τουρκία, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Καραντζάς, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ για την προετοιμασία της ομάδας, τους νέους παίκτες και τους στόχους της: «Είχαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία μας με τη συμμετοχή των παικτών λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων κι αυτό δυσκόλεψε το έργο μας, αλλά δυσκολεύει και την αποστολή.

Έχουμε κι έναν τραυματισμό, του Καράμπελα, από το Champions League κωφών και δεν είναι σίγουρο αν θα είναι έτοιμος στο πρώτο παιχνίδι με τη Γερμανία. Κάποιοι παίκτες θα ενσωματωθούν κι αργότερα. Η προετοιμασία μας περιλάμβανε καθημερινές προπονήσεις και φιλικά στο γήπεδο των Σπάτων και στο γήπεδο του Winners Club.

Τέλος, δώσαμε κι ένα φιλικό με τη Βουλιαγμένη. Απλά, όπως προείπα, δεν μπορούσαν όλοι οι παίκτες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα κι αυτό μας δυσκόλεψε αρκετά».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε και για τους τρεις νέους παίκτες που έχει στη διάθεσή του: «Ο Ανδρεοσόπουλος, ο Σπίνουλας κι ο Καλαμιώτης είναι οι τρεις παίκτες που τους έχω για πρώτη φορά στην ομάδα και ελπίζω να τα πάνε καλά».

Όσο για τους αντιπάλους στον όμιλο, ο Γιώργος Καρατζάς τόνισε: «Δεν έχω πρόσφατη εικόνα για τη Γερμανία. Από τους Ολυμπιακούς Κωφών που τους είχαμε δει δεν ήταν και κάτι φοβερό. Απλά, η Γερμανία είναι Γερμανία και μέσα σε δύο χρόνια μπορεί να παρουσιαστεί αλλιώς. Επίσης, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει υποστεί διάσπαση και πλέον αντιμετωπίζουμε την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία χωριστά.

Είμαστε τρεις όμιλοι, από εμάς περνούν τρεις επειδή είμαστε όμιλος πέντε ομάδων, οι άλλοι δύο όμιλοι είναι των τεσσάρων ομάδων και περνούν δύο και ο καλύτερος τρίτος για να συμπληρωθεί η οκτάδα».

Όσον αφορά στον στόχο: «Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε αρχικά στην οκτάδα και, στη συνέχεια, στη διαδικασία των νοκ άουτ είναι ένα παιχνίδι κι εκεί είναι η μέρα, η στιγμή, μετρούν όλα».

Το πρόγραμμα της Εθνικής μας στη φάση των ομίλων:
Β’ Όμιλος (5 ομάδες, 3 προκρίνονται στην 8άδα)
20/5: 17:00 Ελλάδα-Γερμανία, Ουαλία-Αγγλία
22/5: 10:30 Αγγλία-Ελλάδα, Σκωτία-Ουαλία
23/5: 17:00 Σκωτία-Αγγλία, Γερμανία-Ουαλία
25/5: 10:30 Ουαλία-Ελλάδα, Γερμανία-Σκωτία
26/5: 17:00 Ελλάδα-Σκωτία, Αγγλία-Γερμανία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x