Ιταλία

Έχει να κερδίσει από… Καρέρα τη Γιουβέντους η Αταλάντα

Η τελευταία νίκη της Αταλάντα επί της Γιουβέντους στη Serie A και ο Μάσιμο Καρέρα.

Η Αταλάντα είναι στα… high της φέτος, διανύοντας μια εξαιρετική σεζόν, από πλευράς ουσίας, αλλά και θεάματος.

Οι «μπεργκαμάσκι» έχουν πετύχει μεγάλες και σημαντικές νίκες τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν και ένα… άχτι. Να επικρατήσουν της Γιουβέντους, καθώς δεν έχουν γευτεί τη νίκη στα 30 τελευταία ματς του πρωταθλήματος, μετρώντας 24 ήττες και έξι ισοπαλίες. Η τελευταία χρονική επιτυχία τους κόντρα στη «Γηραιά Κυρία» ήταν το 3-0 στις 30 Ιανουαρίου για το Κύπελλο.

Είχαν νικήσει με 2-1 στο πρωτάθλημα στις 4 Φεβρουαρίου του 2001 εντός έδρας. Εκείνη την περίοδο, ποδοσφαιριστής στην Αταλάντα ήταν ο πρώην «μπιανκονέρο» και τότε «μπεργκαμάσκο», αλλά και νυν τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έπαιξε ως βασικός και έγινε αλλαγή στο 72’, με το ματς στο 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 74’ με αυτογκόλ του Παγκανίν, ο Λορέντζι ισοφάρισε ένα λεπτό μετά και ο Βέντολα πέτυχε στο 81’ το νικητήριο γκολ. Μάλιστα, τελευταία εκτός έδρας νίκη της Αταλάντα για το πρωτάθλημα ήταν το 1989.

Ο Καρέρα αγωνίστηκε στη Γιουβέντους από το 1991 έως το 1996 και στη συνέχεια πήγε στην Αταλάντα στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2003.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x