Oλλανδία

Έκαμψε την αντίσταση της Ναϊμέγκεν και στέφθηκε Κυπελλούχος Ολλανδίας η Φέγενορντ!

Κυπελλούχος Ολλανδίας για 14η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Φέγενορντ, κάμπτοντας την αντίσταση της Ναϊμέγκεν και πανηγυρίζοντας τη νίκη με 1-0 στο κατάμεστο Ντε Κάιπ!

Έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ναϊμέγκεν και στέφθηκε Κυπελλούχος Ολλανδίας η Φέγενορντ!

Η πρωταθλητές της περσινής σεζόν στην Eredivisie, ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού που διεξήχθη στην έδρα τους («Ντε Κάιπ») και πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0, έχοντας για «χρυσό» τους σκόρερ τον Παϊσάο στο 59ο λεπτό και καταφέρνοντας να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, παρότι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 73', λόγω αποβολής του Μίντε.

Έτσι, η Φέγενορντ κατέκτησε το Κύπελλο Ολλανδίας για 14η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2018, ενώ η Ναϊμέγκεν δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο, έχοντας ηττηθεί και στους πέντε τελικούς που έχει εμφανιστεί.

Ο τελικός ξεκίνησε με την Ναϊμέγκεν να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 8', όταν ο Βελενρόιτερ απέκρουσε ενστικτωδώς μια εξ επαφής κεφαλιά του Ογκάβα, ενώ στη συνέχεια η Φέγενορντ πήρε τον έλεγχο, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Στενγκς στο 44'.

Ο τελικός διακόπηκε για μερικά λεπτά με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, εξαιτίας δεκάδων καπνογόνων που άναψαν από τους οπαδούς των δύο ομάδων, με τον Παϊσάο να βάζει τη Φέγενορντ μπροστά στο 59', όταν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Χιμένες και σκόραρε με όμορφο συρτό πλασέ.




Στο 73' ο Μιντέ άφησε τη Φέγενορντ με παίκτη λιγότερο, δεχόμενος δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, με τους συμπαίκτες του όμως να αντέχουν στα εναπομείναντα λεπτά, πανηγυρίζοντας την σπουδαία νίκη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x