Γενικά

Φιλικό Ισπανία-Βραζιλία κατά του ρατσισμού

Ισπανία σε φιλικό με τη Βραζιλία προωθώντας τον αγώνα κατά του ρατσισμού.

Σε μια συμβολική κίνηση, μετά τον σάλο από τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Βινίσιους στη LaLiga, Ισπανία και Βραζιλία συμφώνησαν να δώσουν φιλικό παιχνίδι στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Ισπανία και θα έχει το σύνθημα «Το ίδιο δέρμα». Σύμφωνα με την ισπανική ομοσπονδία (RFEF), στην υποθετική περίπτωση που η ομάδα έχει επίσημες δεσμεύσεις στο παράθυρο του Μαρτίου 2024, θα αναζητηθεί νέα ημερομηνία για τη συνάντηση.

«Ο αγώνας κατά του ρατσισμού και της βίας στο ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα παγκόσμιο σύνθημα. Στην CBF εργαζόμαστε ακούραστα για την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, εντός και εκτός των γηπέδων. Θα είναι σημαντικό να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάγκη για σθεναρή καταπολέμηση του ρατσισμού, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας (CBF), Εντνάλντο Ροντρίγκες.

Επιπλέον η ισπανική ομοσπονδία ξεκίνησε την καμπάνια «Ρατσιστές, εκτός ποδοσφαίρου», η οποία επιδιώκει να καταπολεμήσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x