Oλλανδία

Προβάδισμα… πρόκρισης για το Conference η Φίτεσε

Με γκολ στο 86’ η Φίτεσε επικράτησε με 2-1 επί της Αλκμάαρ και πήρε προβάδισμα για το εισιτήριο του Conference League.

Σε έναν εντυπωσιακό πρώτο τελικό για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στο Conference League, η Φίτεσε με γκολ που πέτυχε ο Οπέντα στο 86’ επικράτησε με 2-1 επί της Αλκμάαρ και πάει στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής (29/5), με το προβάδισμα.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Η Αλκμάαρ ήταν αυτή που είχε την μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ που επιχείρησε ο Βαγγέλης Παυλίδης να κόβεται εγκαίρως.

Τελικά η Φίτεσε είναι αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Τόμας Μπάουτινγκ, να ελευθερώνεται μέσα στην περιοχή και μετά από έξοχη ασίστ του Οπέντα, έκανε ένα εντυπωσιακό σουτ που κατέληξε στην αριστερή πλευρά των δικτύων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες αμφότερες, να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ. Στο δεύτερο μέρος, η Αλκμάαρ ανέβασε την πίεση της καθώς ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Εν τέλη η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Τζόρντι Κλασιέ που με ένα σουτ στο όριο της περιοχής έγραψε το 1-1.


Ενώ ο χρόνος κι όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες, θα πάνε στον δεύτερο τελικό της Κυριακής με ανοιχτός λογαριασμούς, ο Οπέντα φάνηκε πως είχε άλλα σχέδια και το 86ο λεπτό, όταν πήρε μια πολύ όμορφη πάσα και με έναν κεραυνό από το όριο της περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της Φίτεσε.

Ο Οπέντα ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν αρχικά το προβάδισμα στο σκορ από δικιά του ασίστ, ενώ έγραψε το 2-1, που δίνει προβάδισμα στην ομάδα του για έξοδο στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x