Ισπανία

Φλορεντίνο Πέρεθ υπέρ European Super League: «Είναι άρρωστο το ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, είπε ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι «άρρωστο» και θεωρεί την κατάλληλη λύση την European Super League.

Άρρωστο θεωρεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ. Μιλώντας στη γενική συνέλευση του συλλόγου, ο ισχυρός άνδρας της «βασίλισσας» τόνισε πως το πλάνο της European Super League είναι αυτό που μπορεί να σταματήσει τις απώλειες φιλάθλων για το άθλημα.

«Το αγαπημένο μας άθλημα είναι άρρωστο, ειδικά στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Ισπανία. Το ποδόσφαιρο χάνει την θέση του ως το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι νέοι ενδιαφέρονται όλο και λιγότερο για το ποδόσφαιρο. Οι τρέχουσες διοργανώσεις, όπως έχουν σχεδιασθεί σήμερα, δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των θεατών, παρά μόνο στις τελικές φάσεις», τόνισε ο Πέρεθ και πρόσθεσε:

«Η Super League παραμένει εν μέσω ευρωπαϊκών δικαστικών διαδικασιών που αμφισβητούν το μονοπώλιο της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η ευρωπαϊκή διοργάνωση μεσοβδόμαδα θα πρέπει να προσφέρει στους φιλάθλους αγώνες μεταξύ των ισχυρότερων ομάδων και με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Εάν κοιτάξουμε τους τελευταίους φιναλίστ του Champions League, την Λίβερπουλ, μια ιστορική ομάδα με έξι Ευρωπαϊκά Κύπελλα, αποδεικνύεται ότι τους έχουμε αντιμετωπίσει μόνο εννέα φορές σε 67 χρόνια».

Ο Πέρεθ υπήρξε από τους βασικούς αρχιτέκτονες της ευρωπαϊκής Super League, η οποία έπαψε να υφίσταται, σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την ανακοίνωσή για την ίδρυση της, τον Απρίλιο του περασμένου έτους και μετά από μια κατακραυγή από φιλάθλους, κυβερνήσεις και παίκτες.

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Μίλαν, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης αποχώρησαν από το εγχείρημα, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους εξακολουθούν να το υποστηρίζουν ανοιχτά. Η Super League μήνυσε την UEFA και τη FIFA σε ισπανικό δικαστήριο, το οποίο αργότερα ζήτησε καθοδήγηση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα εκδώσει την απόφασή του το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x