«Στοπ» έβαλε η υπουργός αθλητισμού της Ισπανίας στα σχέδια της Λας Πάλμας κι άλλων ομάδων να επιτρέψουν σε οπαδούς να δουν από κοντά τα παιχνίδια σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία, που ξεκινούν ξανά την επόμενη εβδομάδα...

Με την Ιρένε Λοθάνο να παραδέχεται μεν ότι τα στοιχεία σε κάποιες περιοχές θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη διεξαγωγή αγώνων με έναν περιορισμένο αριθμό θεατών. Επισημαίνοντας ωστόσο πως, για λόγους ισονομίας, θα πρέπει όλες οι ομάδες να αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών!

«Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να έχουμε φιλάθλους στα γήπεδα, για αθλητικούς λόγους. Η συμφωνία που κάναμε με τη La Liga ήταν η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών. Οφείλουμε να σεβαστούμε την ακεραιότητα των διοργανώσεων, η La Liga είναι εθνική διοργάνωση και καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι ομάδες θα προπονούνται με τους ίδιους όρους», τόνισε η Λοθάνο.

Και συμπλήρωσε, στη συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser»: «Έως ότου όλες οι περιφέρειες φτάσουν στην ίδια φάση αποκλιμάκωσης (σ.σ. των περιοριστικών μέτρων), είναι αδύνατον να έχουμε αγώνες με θεατές».