Γαλλία

Συγκλονιστικές καταγγελίες για παρενοχλήσεις ανηλίκων κατά της γαλλικής ομοσπονδίας

Ο Ρομέν Μολίνα, γνωστός για τα αποκαλυπτικά του ρεπορτάζ, βγάζει τα άπλυτα της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη χώρα.

Αποκαλύψεις που προκαλούν «σεισμό» στα θεμέλια του γαλλικού ποδοσφαίρου έκανε ο δημοσιογράφος Ρομέν Μολίνα. Στο ρεπορτάζ του μιλά για 40 χρόνια «σήψης» στις τάξεις της ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου γενικότερα καταγγέλλοντας σεξουαλικές επιθέσεις, παρενόχληση γυναικών αλλά και ανηλίκων, σεξουαλικούς εκβιασμούς ανδρών και γυναικών στη διαιτησία και πολλά άλλα, όλα με τη συγκάλυψη της κεφαλής του ποδοσφαίρου της χώρας και ειδικά του 81χρονου προέδρου, Νοέλ Λε Γκρετ.

«Μου έλεγαν να κρατώ το στόμα μου κλειστό. Έτσι δούλευε το σύστημα. Διαφορετικά, μου έλεγαν, ‘τελείωσες’. Είναι πολύ ισχυροί. Αν καταγγείλεις κάτι, είσαι εκτός. Και δεν είναι μόνο η ομοσπονδία, αλλά και η λίγκα και οι ομάδες», ανέφερε πρώην μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Ο ρεπόρτερ μιλά για πολλά περιστατικά κακοποίησης, παρενόχλησης και εκβιασμού ακόμη και ανήλικων παικτών από προπονητές, σκάουτερ, ατζέντηδες και στελεχών που εργάζονται στην Ligue 1. Κλαμπ όπως η Παρί, η Λιόν και η Τρουά είχαν έρθει σε γνώση τέτοιων υποθέσεων, αλλά τις συγκάλυψαν και δεν έκαναν τίποτα για να τις αντιμετωπίσουν. Το ίδιο και η ομοσπονδία, που επέλεξε να αποκρύψει τέτοιες υποθέσεις από τις ανώτατες αρχές της χώρας. «Ποτέ δεν μας ενημέρωσαν για κάτι τέτοιο, ούτε τον τότε πρωθυπουργό Φρανσουά Ολάντ, ούτε τον υπουργό αθλητισμού», ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα αθλητισμού, Σιλβέν Ρέι.

Ο Ρομέν Μολίνα αναφέρει πως έχει στην κατοχή του ντοκουμέντο στο οποίο ο πρόεδρος Λε Γκρετ ομολογεί ότι υπάρχουν υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ακόμη και μέσα στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων, Κλερφοντέν. Τα στοιχεία που διαθέτει ο ρεπόρτερ, με... ονόματα και διευθύνσεις, είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x