Euro 2016

Γερμανία-Ιταλία: Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Το πιο πολυαναμενόμενο ματς του Euro μέχρι το επόμενο διεξάγεται στο Μπορντό. Γερμανία και Ιταλία κοντράρονται με φόντο τα ημιτελικά, με τους «ατζούρι» να έχουν την παράδοση, αλλά και τις απουσίες.

Ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι διεξάγεται απόψε στο Μπορντό και χαρίζει εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro. Γερμανία και Ιταλία κοντράρονται στα προημιτελικά (22:00), με φόντο ένα εισιτήριο για την τετράδα, όπου ο νικητής θα συναντήσει εκείνον του ζευγαριού Γαλλία-Ισλανδία που αναμετρώνται την Κυριακή.

Η παράδοση είναι άκρως εντυπωσιακή κι αυτό γιατί η Ιταλία δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ σε οκτώ συναντήσεις με τη Γερμανία σε μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα στις τέσσερις συναντήσεις τους σε νοκ άουτ παιχνίδια οι «ατζούρι» μετρούν ισάριθμες νίκες, με τελευταία το 2-0 στα ημιτελικά του Euro 2012. Οι άλλες τρεις νίκες ήταν στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1970 και του 2006, καθώς και στον τελικό του 1982. Πάντως στο πιο πρόσφατο φιλικό των δύο ομάδων, τα «πάντσερ» κυριάρχησαν με 4-1 στο Μόναχο, σημειώνοντας την πρώτη τους νίκη επί της Ιταλίας μετά τον Ιούνιο του 1995.

Πάντως η παράδοση… εξισορροπείται από τις απουσίες των Ιταλών. Ο Αντόνιο Κόντε δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Τιάγκο Μότα και τον τραυματία Αντόνιο Καντρέβα, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η παρουσία του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Εφόσον ο μέσος της Ρόμα δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Στέφανο Στουράρο. Στον αντίποδα, ο Γιόακιμ Λεβ δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς και ο Ζερόμ Μπόατενγκ ξεπέρασε τον μυϊκό του τραυματισμό.

Πέρα από την αγωνία του αποτελέσματος, οι δύο ομάδες έχουν κι αυτή των… καρτών. Η μεν Ιταλία έχει έντεκα παίκτες στο όριο (!), τους Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπουφόν, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Ντε Σίλιο, Έντερ, Ινσίνιε, Πελέ, Σιρίγκου και Τζάτζα. Στον αντίποδα, τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν οι Ζερόμ Μπόατενγκ, Σάμι Κεντίρα, Ματς Χούμελς, Τζόσουα Κίμιχ και Μεσούτ Εζίλ.

Πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Γκόμεζ.

Ιταλία (Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι, Στουράρο, Ντε Σίλιο, Παρόλο, Τζακερίνι, Έντερ, Πελέ.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x