Euro 2016

Για προσχεδιασμένη πρόκληση κάνουν λόγο οι Σέρβοι!

Μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις έχουν τα όσα συνέβησαν χθες στο παιχνίδι της Σερβίας με την Αλβανία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις έχουν τα όσα συνέβησαν χθες στο παιχνίδι της Σερβίας με την Αλβανία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Πολλοί πολιτικοί της Σερβίας, ανάμεσά τους οι υπουργοί εξωτερικών και αθλητισμού της χώρας επιτέθηκαν κατά της Αλβανίας για το περιστατικό με τη σημαία στη χθεσινή αναμέτρηση κάνοντας λόγο για προσχεδιασμένη ενέργεια.

«Για εμένα η κύρια ερώτηση είναι το πώς θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η UEFA σε αυτό», ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού εξωτερικών της χώρας, Ίβιτσα Ντάσιτς.

Μάλιστα, ο Ντάσιτς δεν έμεινε εκεί αλλά εξέφρασε την άποψη ότι το ζήτημα αυτό είναι αρκετά σημαντικό και πρέπει να συζητηθεί από το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

«Είδαμε μια σημαία με εδάφη από τη Σερβία και όχι μόνο σε αυτή. Πρόκειται για μια ενέργεια –ξεκάθαρα- προσχεδιασμένη και η οποία προβληματίζει πολύ περισσότερο το γεγονός ότι πίσω από αυτή βρίσκεται και ο αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας ο οποίος βρισκόταν εδώ ως καλεσμένος. Όλα αυτά δίνουν μεγάλη πολιτική διάσταση στο ζήτημα. Είναι ξεκάθαρα μια προσχεδιασμένη πρόκληση», ανέφερε.

Ο Ντάσιτς επεσήμανε ότι η Σερβία δεν φέρει καμία ευθύνη στο περιστατικό αυτό όπως και στη διακοπή του αγώνα.

«Εμείς προσφέραμε καλή φιλοξενία», τόνισε ο υπουργός αθλητισμού, Ντράγκομιρ Αντζέλκοβιτς και συνέχισε:

«Δεν υπήρξε ένα υβριστικό σύνθημα από την πλευρά μας. Ακόμη και μετά από αυτές τις καθαρά εξτρεμιστικές ενέργειες οι οπαδοί μας είχαν τη λογική να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα», τόνισε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x