Ιταλία

Έρχεται νέα καμπάνα στη Γιουβέντους - Τη γλιτώνουν οι ποδοσφαιριστές!

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζουζέπε Σινέ ολοκλήρωσε τον έλεγχο γύρω από τη Γιουβέντους και την υπόθεση με τους «κρυφούς» μισθούς και σύντομα αναμένεται να απαγγελθούν καταγγελίες.

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα της Γιουβέντους με τη δικαιοσύνη! Μετά το σκάνδαλο «plusvalenza» και την αφαίρεση δεκαπέντε βαθμών από τη φετινή σεζόν για τη Γηραιά Κυρία για παρατυπίες στους ισολογισμούς αλλά και τη δημιουργία υπεραξιών σε μεταγραφικές υποθέσεις, τώρα οι «μπιανκονέρι» αντιμετωπίζουν νέες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Τζουζέπε Σινέ, ο οποίος ολοκλήρωσε την έρευνά του γύρω από την υπόθεση με τους «κρυφούς» και παράνομους μισθούς που κατέβαλε στην αρχή της Covid εποχής η Γιουβέντους σε παίκτες, επιτελείο και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων παικτών αναφέρθηκαν στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Αθλητικών Αντιπροσώπων, τονίζοντάς τους πως καλούνται να σώσουν τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι φαίνεται πως δεν είχαν ξεκάθαρη ευθύνη.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζουζέπε Σινέ κλείνει την έρευνα για τους «μισθολογικούς ελιγμούς» της Γιούβε και τις επόμενες μέρες θα πρέπει να ενημερώσει τους πιθανούς κατηγορούμενους για το κλείσιμο της έρευνας. Το τετράμηνο ερευνητικό έργο με βάση τα έγγραφα που έστειλε πολλές φορές η εισαγγελία του Τορίνο έχει τελειώσει και τα συμπεράσματα της εισαγγελίας θα έχουν μια ξεκάθαρη και ενιαία κατεύθυνση: την ευθύνη την έχει ο σύλλογος και αυτοί που τον διοικούσαν.

Ο Κώδικας Αθλητικής Δικαιοσύνης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προβλέπει ότι στο τέλος της έρευνας, οι δυνητικοί κατηγορούμενοι προειδοποιούνται (ένα είδος «προπαραπομπής») και μπορούν να ζητήσουν ακρόαση και να παρουσιάσουν σύντομη απολογία. Μετά από αυτή, θα παρθεί η τελική απόφαση από την εισαγγελία όπου είτε θα βάλει στο συρτάρι την υπόθεση είτε θα υπάρξει παραπομπή σε δίκη.

Η υπόθεση αφορά δύο συμφωνίες μεταξύ της Γιουβέντους και των παικτών κατά τις δύο πρώτες… σεζόν του Covid (2019-2020 και 2020-2021). Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Τορίνο, αυτές οι συμφωνίες δεν αντιπροσώπευαν μείωση μισθών, αλλά «απλή αναβολή» με «τους αθλητές που είχαν έγκυρη προσδοκία ότι η εταιρεία θα τηρούσε τη δέσμευση σχετικά με την αναβολή πληρωμής των τεσσάρων μηνών». Οι δικαστές ενδιαφέρονται για όλα αυτά για να καταδείξουν τις υποθέσεις για εγκλήματα «ισολογικού» χαρακτήρα για τα οποία έχει ζητηθεί η κατηγορία των 12 ανθρώπων που εργάζονταν στη Γιουβέντους και του ίδιου του συλλόγου.

Ενδέχεται δε, να υπάρξει νέα τιμωρία και αφαίρεση βαθμών για τους «μπιανκονέρι» εφόσον αποδειχτεί η υπαιτιότητά της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x