Ελλάδα

Γκαγκάτσης σε Δημητρίου: «Σας είχα προειδοποιήσει για το ατόπημα, ντρέπομαι που είμαι μέλος της ΕΠΟ»

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με αφορμή το θέμα των 9 ΠΑΕ της Superleague 2 και τη δικαίωση της ΑΕΛ στο Διαιτητικό.

Ένταση στην ΕΕ της ΕΠΟ.

Όπως αναφέρει το dikisports.blogspot.com, τα μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ Π. Δημητρίου, Στ. Αντωνίου και Κλ. Τζαφέρης δήλωσαν ότι σέβονται την απόφαση του Διαιτητικού, αλλά προχώρησαν στην αδειοδότηση των 9 ομάδων μετά από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας. Και είχαν την πρόθεση να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές που θα έμεναν άνεργοι.

Παρενέβη, λοιπόν, ο Μ. Γκαγκάτσης, ο οποίος δεν αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις των τριών, αλλά θύμισε πως στις 9 Σεπτεμβρίου είχε επισημάνει τον κίνδυνο ακυρωτικής απόφασης του Διαιτητικού.

«Τότε αντέδρασα και δεν ελήφθη τέτοια απόφαση στην ΕΕ», είπε ο κ.Γκαγκάτσης και συνέχισε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί βάλατε το θέμα στην ΕΕΘ. Αγνοήσατε την ΕΕ και τώρα κινδυνεύετε με έκπτωση. Εγώ δεν δέχομαι να ευτελίζεται η Ομοσπονδία με τέτοιες πρακτικές. Σας είχα προειδοποιήσει. Ντρέπομαι που είμαι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Σας καλώ να ανακαλέσετε αμέσως και την αλλαγή στον κανονισμό επιτήρησης».

Απευθυνόμενος στον Π. Δημητρίου, ο Μ. Γκαγκάτσης είπε: «Αναγνωρίζω ότι δουλεύετε νυχθημερόν. Ξέρετε ότι σας στηρίζω. Όλα αυτά, κύριε Πρόεδρε, σας τα λέω για να σας προστατεύσω».

Στην ΕΕ της ΕΠΟ ο Μ. Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και στην ευθύνη της νομικής υπηρεσίας, η οποία σε κάθε περίπτωση εισηγείται και δεν της αρμόζει κυριαρχικός ρόλος.

Είπε: «Όπως έχει πει και άλλος πριν από μένα, όταν αυτή νοοτροπία περιβάλλεται με το κύρος της εξουσίας, οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς.

Και η νομικη υπηρεσία της ΕΠΟ θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι είναι μέρος της εξουσίας και μάλιστα ιεραρχικά ανώτερη της ΕΕ, αφού με τις εισηγήσεις της καταστρατηγεί αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και αποφάσεις της ΕΕ.

Είναι θράσος να τρέχετε να ψηφίζετε τον κανονισμό επιτήρησης των 10 ομάδων ενώ δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Διαιτητικό
».

Η τοποθέτηση Μ.Γκαγκάτση στην ΕΕ της ΕΠΟ είχε και μια διαπιστωτική διάσταση: «Σε 6 μήνες έχει παραιτηθεί ο Πρόεδρος, είναι υπό παραίτηση ο Αντιπρόεδρος και οι 3 εναπομείναντες του Προεδρείου τελούν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της Επιτροπής Δεοντολογίας. Είμαστε εκλεγμένοι με ευρύτατη πλειοψηφία. Οι μεν ομόφωνα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι δε με ισχυρότερη και ευρεία πλειοψηφία απο τις ΕΠΣ.

Δεν μας τιμάει αυτό που γίνεται
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x