Γαλλία

Γκαλτιέ: «Όταν ο Μέσι χαμογελά, χαμογελά και η ομάδα»

Η καταπληκτική εμφάνιση του Μέσι απέναντι στην Κλερμόντ, στην οποία σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ δεν έμεινε απαρατήρητη από τον προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ.

Το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι έπλεξε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Κλερμόν (0-5) στην πρεμιέρα της Ligue 1 στην οποία πέτυχε δύο τέρματα και έδωσε μία ασίστ. Επίσης, ο Γάλλος τεχνικός έσπευσε να δηλώσει και την ικανοποίηση του για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα του.

«Αυτό είναι μέρος της ικανοποίησης, ο τρόπος που διατηρήσαμε υψηλό ρυθμό. Βάλαμε την ένταση για να ανακτήσουμε την μπάλα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είχα επιμείνει σε αυτό με το επιτελείο μου, το συζητάω με τους παίκτες. Είναι πολύ καλό, μένει μόνο ένα παιχνίδι, αλλά είναι καλό…Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, όταν παίζεις πρέπει να διασκεδάζεις. Η ευχαρίστηση μπορεί να είναι παρούσα μόνο αν όλοι παίξουν από κοινού, αν κάνουμε την προσπάθεια ο ένας για τον άλλον. Ο τρόπος που επιτιθέμεθα, η ατομική ποιότητα αυτών των σπουδαίων παικτών σημαίνει ότι οι τεχνικές σεκάνς είναι πολύ καλές. Υπήρχε αυτή η επιθυμία να εργαστούμε όλοι μαζί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ακόμα να αναπτύξουμε. Δεν πρέπει να έχουμε καμία χαλαρότητα, όποιος κι αν είναι ο αγώνας, το σκορ, ο αντίπαλος…Μίλησα με τον Λέο κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Ιαπωνία και με τον αμυντικό τομέα επίσης για να διασφαλίσω ότι μπορεί να αποδίδει καλά όλη την ώρα. Έχει μια πολύ οξεία, πολύ ξεκάθαρη τακτική αίσθηση. Βλέπει γρήγορα πού πρέπει να βάλει τον εαυτό του, τον τρόπο που τοποθετείται για να παίξει, είναι σε έναν τομέα που του αρέσει. Του αρέσει να παίζει με τους παίκτες γύρω του. Όταν ο Λέο χαμογελάει, χαμογελάει και η ομάδα», τόνισε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x