Γενικά

Ηρωική Γκαμπόν, «ξέρανε» την Γκάνα και διατηρεί το πάνω χέρι για τους «16»

Η Γκαμπόν -με «χρυσό» σκόρερ τον Αλεβινά- «ξέρανε» την Γκάνα στο 88', με το τελικό 1-1 να τη διατηρεί στο +3 και να της δίνει σαφές προβάδισμα για τη 2η θέση. Σύρραξη μετά το τέλος του αγώνα.

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πραγματοποίησε την Παρασκευή (14/1) η Γκαμπόν, η οποία «ξέρανε» στο 88' την Γκάνα, με το τελικό 1-1 να τη διατηρεί στη 2η θέση και στο +3 από την αντίπαλό της.

Ο Αντρέ Αγιού έδωσε το προβάδισμα στους Γκανέζους στο 18', ύστερα από ωραίο ελιγμό και μακρινή σουτάρα. Παρόλα αυτά, οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν χτίσουν πάνω στο υπέρ τους αποτέλεσμα.



Στο δεύτερο μέρος η Γκαμπόν αύξησε κατακόρυφα την απόδοσή της. Χρειάστηκε βέβαια να φτάσει στο… παρά δύο της κανονικής διάρκειας για το εξαργυρώσει, με «χρυσό» σκόρερ τον Αλεβινά, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο 53'. Ο άσος της Κλερμόν έπιασε το διαγώνιο σουτ μετά από ωραίες προσποιήσεις, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, για να προκαλέσει ξέφρενους πανηγυρισμούς στους συμπατριώτες του.



Βέβαια, το παιχνίδι είχε και… τρίτο ημίχρονο, καθώς μετά το τελευταίο σφύριγμα υπήρξε μεγάλη ένταση, με ποδοσφαιριστές, τιμ και παράγοντες να πιάνονται στα χέρια και να προκαλείται σύρραξη.



Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, όπου η Γκάνα έχει μεν πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενη την Κομόρες, ωστόσο την ίδια ώρα θα χρειάζεται -για αρχή- ήττα της Γκαμπόν από το πρωτοπόρο Μαρόκο. Εφόσον συμβούν τα παραπάνω και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, τότε τη 2η θέση θα καταλάβει εκείνη που έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε ο ηγέτης της Γκαμπόν, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, με την Ομοσπονδία της χώρας του να ενημερώνει ότι αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα, τα οποία έχουν προκληθεί από το γεγονός πως έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Η βαθμολογία:


Γκαμπόν-Γκάνα: 1-1
(Στους «16» προκρίνονται οι δύο πρώτες κάθε ομίλου, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες)

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Τρίτη (18/1, 21:00)


Γκάνα-Κομόρες
Γκαμπόν-Μαρόκο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x