Ελλάδα

Γκούμας: «Στόχος η πρόκριση, στοίχημα το πάντρεμα των νέων και των παλιών»

Διπλή είναι η στόχευση της νέας προσπάθειας της Εθνικής Ελπίδων σύμφωνα με τον Γιάννη Γκούμα.

Με στόχο την πρόκριση στο EURO U21 2021-23 και έχουσα ως στοίχημα το «πάντρεμα» των νέων και παλιών παικτών, όπως ανέφερε ο Γιάννης Γκούμας, η Εθνική Ελπίδων ξεκινάει τη μάχη της στον 4ο όμιλο των προκριματικών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας μίλησε εν όψει του πρώτου της αγώνα κόντρα στην Κύπρο την προσεχή Πέμπτη (25/3, 17:30) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Να σημειωθεί ότι στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (23/3) οι Μπότος και Χριστόπουλος ένοιωσαν κάποιες ενοχλήσεις. Η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί την Τετάρτη (24/03).

Αναλυτικά, η δήλωση του Γιάννη Γκούμα στο «epo.gr»:

«Το πάντρεμα νέων με παλιότερους είναι οπωσδήποτε το βασικό στοίχημα για την Εθνική. Έχουν έρθει παιδιά με πολύ ταλέντο, ενώ και όσοι έμειναν από την προηγούμενη φουρνιά, έχουν πλέον τις εμπειρίες για το πώς λειτουργεί και τι επιδιώκει η Εθνική Ελπίδων. Δεν είναι εύκολο να πετύχουμε τη συνοχή που θέλουμε και σαφέστατα δεν μπορεί αυτό να γίνει από την πρώτη μέρα, την πρώτη συγκέντρωση. Χρειάζεται χρόνος και τα αποτελέσματα θα φαίνονται όσο περνά ο καιρός, όσο προπονούμαστε και δίνουμε παιχνίδια, ώστε να λειτουργήσουμε σιγά-σιγά ως ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε δυνατότητες να τα πάμε καλά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν η απόκτηση της συνοχής έχει τον δρόμο της, τα παιχνίδια στην έδρα της με αντιπάλους στα μέτρα της, πρέπει να τα κερδίζει μια καλή ομάδα που κοιτάζει ψηλά. Κι εμείς έχουμε ξεκάθαρο στόχο, αφού θέλουμε η διαδρομή μας στον όμιλο να καταλήξει στην κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, με σκοπό βέβαια την πρόκρισή μας στην τελική φάση. Η U21 φυσικά προετοιμάζει παίκτες για την Εθνική Ανδρών, όμως έχει και η ίδια τη δική της οντότητα ως ομάδα και θέλει να σημειώνει νίκες και επιτυχίες. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα και θα επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x