Ελλάδα

Γραμμένος: «Για τη διαιτησία ρωτήστε τον Περέιρα»

Αναρμόδιος να σχολιάσει τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα δήλωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Μιλώντας στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», σημείωσε ότι τα σχετικά ερωτήματα πρέπει να απευθυνθούν στον Μέλο Περέιρα.

Καμία διάθεση να τοποθετηθεί για τη διαιτησία στη Σούπερ Λίγκα δεν έδειξε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο πρόεδρος της ΕΠΟ σημείωσε ότι από τη στιγμή που η διαιτησία είναι υπό την επιτήρηση της FIFA, μόνος αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Μέλο Περέιρα.

Κατά τ’ άλλα, σημείωσε ότι η πρόταση Βασιλειάδη για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος αλά Ελβετία είναι στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο τόνισε δεν είναι τόσο απλή η εφαρμογή της.


Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Γραμμένος

Για το πώς συνεργάζεται στο ποδόσφαιρο με ανθρώπους που έχουν κακουργηματικές διώξεις εναντίον τους, όπως ο Βασίλης Γκαγκάτσης: «Αν αθωωθούν τελικά αυτοί οι άνθρωποι, τότε τι θα μου πείτε; Ότι καλώς συνεργαζόμουν μαζί τους; Από τη FIFA οι Μπλάτερ και Πλατινί έφυγαν από μια επιτροπή δεοντολογίας. Έχουμε αντίστοιχο πόρισμα από τη δική μας; Έκρινε αυτή η επιτροπή; Όχι. Ε, ας περιμένουμε λίγο και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα».

Για το αν είναι νόμιμη η παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση στη Σούπερ Λίγκα: «Ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Το έχω ακούσει κι εγώ, αλλά δεν το γνωρίζω. Είναι θέμα, αλλά πρέπει να το λύσει ο συνεταιρισμός».

Για τη θέση του στο θέμα της κάρτας υγείας: «Όντως είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Ασκήθηκε μια δίωξη και η ΕΠΟ παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Εδώ όμως μου λέτε ότι δεν πήγαν οι μάρτυρες. Αν κάποιος είναι υπαίτιος για αδικήματα, εμείς τι θα πούμε, ότι όλα βαίνουν καλώς;»

Για την πρόταση Βασιλειάδη περί διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλά Ελβετία: «Έχει καλά στοιχεία η πρόταση του κ. Βασιλειάδη. Αν μειωθούν οι ομάδες, δημιουργούνται πιο ανταγωνιστικές συνθήκες. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Πρέπει να δούμε πώς υποστηρίζεται όλο αυτό το εγχείρημα.

Αν μειώσουμε τις ομάδες, αυτόματα λύνεται το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Είναι όμως μια πρόταση προς τη σωστή κατεύθυνση. Όσο ένα προϊόν αποτιμάται χαμηλά, τόσο θα κινδυνεύει και το οικοδόμημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο πόσες ομάδες, πλην 2-3, μπορούν να αντέξουν;»


Για το γεγονός ότι σε δύσκολα παιχνίδια ορίζονται διαιτητές και βοηθοί που δεν είναι διεθνείς: «Το ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί στον Περέιρα. Από τη στιγμή που η διαιτησία είναι υπό την επιτήρηση της FIFA, εγώ δεν θα παρέμβω στο έργο του. Η ΕΠΟ αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προχωρήσει το σχέδιο για ανάπτυξη της διαιτησίας. Το πώς μου φαίνεται όμως ένας διαιτητής και ένας βοηθός, δεν θα μπω σε αυτό το τριπάκι, γιατί δεν είναι ο ρόλος μου. Δώστε χρόνο στην ΚΕΔ να ξαναφτιάξει τη διαιτησία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x