Ελλάδα

Γρηγορίου: «Κίνδυνος προβοκάτσιας στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού»

Για κίνδυνο προβοκάτσιας στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, έκανε λόγο ο εξειδικευμένος νομικός, Χάρης Γρηγορίου, μιλώντας στην εκπομπή «Η έφεση της Τρίτης» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Καταγραφή για το τι μπορεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα στην υπόθεση του κυκλώματος του παράνομου στοιχηματισμού, επιχείρησε να κάνει στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη ο Χάρης Γρηγορίου.

Ο πρώην δικαστής και εξειδικευμένος νομικός στο αθλητικό δίκαιο εξήγησε πώς μπορεί να υπάρξει κίνδυνος προβοκάτσιας, για παράδειγμα από δύο ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο πρόεδρος που μπορεί να είναι «καθαρός».

Αρχικά, ερωτήθηκε για το εάν οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν με τον ευμενέστερο κώδικα: «Για μένα είναι σίγουρο. Ακόμη δεν έχουν γίνει οι διώξεις. Πάντα στη νομική, έτσι και στο πειθαρχικό, ακολουθείται ο ευμενέστερος νόμος. Δεν γίνεται να εφαρμοστεί ο προγενέστερος επειδή τα γεγονότα έγιναν προγενέστερα.

Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει ότι όταν υπάρχει ευθύνη δύο ποδοσφαιριστών την πληρώνει η ομάδα. Για παράδειγμα: Είναι ένας πρόεδρος που εμπιστεύεται έναν προπονητή και φέρνει στην ομάδα δύο παίκτες μεγάλους σε ηλικία που εμπλέκονται σε παραβατική συμπεριφορά. Τι ευθύνεται ο πρόεδρος; Καταλάβατε τι θα γίνεται; Εμείς σαν δικηγόροι θα ψάχνουμε να βρούμε τέτοιους στενωπούς. Θέλουμε να τελειώσουμε την ιστορία της στοιχηματικής απάτης ως πολιτεία;
», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εξειδικευμένος νομικός.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x