Stoiximan Super League

«Ποιος λέει ψέματα, κ. Τριτσώνη;»

Σαθρή χαρακτήρισε την αιτιολογία για τη διακοπή του ματς με τον Πανθρακικό ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ελπίζουμε σε δικαίωση από την Εφέσεων», τόνισε.

Για «κενά» που εντοπίζονται στο φύλλο αγώνος και σύμφωνα με την πλευρά της ΑΕΚ δεν δικαιολογούν τη μη επανέναρξη και ολοκλήρωση του διακοπέντος αγώνα με τον Πανθρακικό έκανε λόγο ο Χάρης Γρηγορίου μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο νομικός εκπρόσωπος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ χαρακτήρισε σαθρή την αιτιολογία του διαιτητή Τριτσώνη, σχολίασε τη χθεσινοβραδινή πρωτοβάθμια απόφαση και παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την τύχη της έφεσης που θα καταθέσει η «Ένωση».

Αναλυτικά, ο Χάρης Γρηγορίου μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-το τι ζητά η ΑΕΚ από τα αρμόδια όργανα: «Χθες δεν πήγαμε να ζητήσουμε χάρη από κανέναν, αλλά ισονομία. Η ΑΕΚ δεν έχει σκοπό ούτε να ευεργετηθεί, ούτε να της χαριστεί κανένας ούτε να πέσει άλλος. Το κομμάτι των επεισοδίων είναι αναμφισβήτητο και δεν είχε λόγο να το αμφισβητήσει ή να το γκριζάρει. Δεν είχαμε το χρόνο να ασχοληθούμε με τους πραγματικούς αυτουργούς, αλλά θα το κάνουμε σε ένα δεύτερο χρόνο».

-τα όσα κατέθεσε για να «διαψεύσει» το φύλλο αγώνος: «Χθες στην ακροαματική διαδικασία υπήρξαν στοιχεία ανταπόδειξης από στοιχεία και έγγραφα. Δεν στηριχτήκαμε σε καταθέσεις. Προσκομίσαμε αποδείξεις και έγγραφα που απέδειξαν το αβάσιμο όσων ανέφερε ο κ. Τριτσώνης. Το ζητούμενο είναι αν και κατά πόσο μπορούσε να διεξαχθεί το παιχνίδι. Ο κ. Τριτσώνης λέει ότι όταν βγήκε στο γήπεδο είδε ένα χώρο γεμάτο φθορές. Έρχονται και τον διαψεύδουν όμως η αστυνομία, οι παρατηρητές και το ΟΑΚΑ, που αναφέρει ότι υπήρξε αμέσως αποκατάσταση των ζημιών. Άρα ο λόγος που χρησιμοποίησε για τη διακοπή αποδείχτηκε ανακριβής. Η Πειθαρχική Επιτροπή χθες δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αξιοποίησε όλο αυτό το υλικό που έδειχνε ότι το κατανοούσε κατά την ακροαματική διαδικασία».

-το αν χωρά ανταπόδειξη στο φύλλο αγώνος: «Δεν μπορεί κανείς να ανταποδείξει οτιδήποτε για τις αναγραφόμενες συνθέσεις, το σκορ του αγώνα και τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Στο κομμάτι αυτό δεν μπορεί κανείς να ανταποδείξει το αντίθετο. Ωστόσο οι λοιπές παρατηρήσεις του διαιτητή, όπως για επεισόδια, βεγγαλικά κλπ., σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 8, μπορούν να ανταποδειχτούν από τις λοιπές εκθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Η έκθεση του παρατηρητή που λέει ότι η αστυνομία είχε αποκατασταθεί πλήρως η τάξη, κάτι που λέει και η αστυνομία, αλλά κι ένα πρόσθετο έγγραφο που έφερα εγώ από το ΟΑΚΑ. Είχαμε τρία σημαντικά έγγραφα που από μόνα του ανέτρεπαν πλήρως την έκθεση του κ. Τριτσώνη. Αν έγραφε ο κ. Τριτσώνης ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει το ματς για ψυχολογικό πρόβλημα, θα έμπαινε άλλο θέμα. Κι αυτό όμως θα καταρριπτόταν, αλλά με μεγαλύτερη δυσκολία, γιατί δεν μπορείς να έχεις ψυχολογικό πρόβλημα σε ένα κενό γήπεδο. Αν είχε την πρόθεση να δοθεί συνέχεια στο παιχνίδι, ήταν όλες οι παράμετροι ευοίωνοι. Δεν είχε λόγο να μη συνεχίσει το παιχνίδι. Στάθηκε σε μια σαθρή αιτιολογία που δυστυχώς γι’ αυτόν ανατράπηκε-παρά την αντίθετη πρωτοβάθμια απόφαση-από τις άλλες εκθέσεις».

-τον τρόπο που αποφάσισε τη διακοπή ο διαιτητής Τριτσώνης: «Χθες προέκυψε ένα μεγάλο θέμα, ηθικό στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ειπώθηκε ότι ο διαιτητής δεν συνεργάστηκε με κανέναν και μιλούσε διαρκώς στο τηλέφωνό του. Αυτό δεν συνάδει ούτε με το καθήκον του, ούτε με την κρισιμότητα της στιγμής. Ας δουν οι αρμόδιοι αν η συμπεριφορά του αρμόδιου κυρίου ήταν η προβλεπόμενη προ μίας τόσο κρίσιμης απόφασης».

-το προηγούμενο στον αγώνα Άρης-Αστέρας Τρίπολης: «Τον Απρίλιο του 2012, στον αγώνα Άρης-Αστέρας Τρίπολης, όπου τραυματίστηκε η βοηθός διαιτητή, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή είχε ανατρέψει πλήρως το φύλλο αγώνος θεωρώντας πως ο τραυματισμός της δεν ήταν σοβαρός και μπορούσε να συνεχίσει. Όλες οι λοιπές παρατηρήσεις του διαιτητή ανατρέπονται. Ειδάλλως γιατί να έχουμε παρατηρητές, αστυνομία ή τον τέταρτο; Θα ήταν όλα όσα ανέφερε ο διαιτητής θέσφατο. Στην περίπτωση του αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης ο λόγος της διακοπής ήταν κλασικά υποκειμενικός, αλλά ακόμη κι εκεί υπήρξε ανατροπή».

-το υπόμνημα του Πανθρακικού που ήταν αντίθετο με τις δηλώσεις των ανθρώπων της ομάδας: «Το τι έλεγε το υπόμνημα που αποτελούσε απάντηση επί της ενστάσεως εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Εμάς μας ενδιαφέρει ο κρίσιμος χρόνος από τις 20:50 μέχρι τις 21:10. Αν εκ των υστέρων υπήρξε αλλαγή θέσης, δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνη την ώρα έλεγαν διαφορετικά πράγματα. Έφερα δημοσιεύματα με δηλώσεις ανθρώπων του Πανθρακικού πως συμφωνούσαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το δήλωσε και χθες ο προπονητής της ομάδας, ο κ. Δερμιτζάκης».

-το πώς εξηγεί ότι δεν υπήρξε τιμωρία έδρας της ΑΕΚ και ελαφρύ χρηματικό πρόστιμο: «Δεν θέλω να το χαρακτηρίσω ή να υπεισέλθω σε αυτό. Οι εκπτώσεις αυτές, δηλαδή σου βάζω τη βαρύτερη ποινή και σου κάνω μία έκπτωση από άλλες παρεπόμενες ποινές, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Μου θυμίζει περιπτώσεις που ένας διαιτητής δεν δίνει ένα πέναλτι και για να μειώσει τις αντιδράσεις της άλλης δίνει δύο άλλες λάθος αποφάσεις υπέρ της. Έπρεπε να έχουμε άλλη απόφαση. Τώρα δεν θα μιλάγαμε καθόλου για το κομμάτι αυτό, αν είχε πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων το κομμάτι της διακοπής».

-τις πιθανότητες δικαίωσης της ΑΕΚ στην Επιτροπή Εφέσεων: «Η έφεση θα ολοκληρωθεί σήμερα και θα κατατεθεί αμέσως. Ελπίζω και προσδοκώ ότι κάτω από ένα εμπειρότερο μάτι μιας επιτροπής, θα μπορέσουν τα ίδια έγγραφα και το ίδιο αποδεικτικό υλικό, πιθανώς και άλλο τέτοιο υλικό, να αξιολογηθούν όπως πρέπει. Εδώ είναι μονόδρομος. Η ΑΕΚ πρέπει να πάει την Κυριακή να κερδίσει στο Περιστέρι, να ασκήσουμε την Έφεση, να δικαστεί την Τετάρτη και πιστεύω στην Επιτροπή Εφέσεων, όπου υπάρχει μια άλλη εξέταση των πραγμάτων, να έχουμε μια άλλη τύχη. Η απόφαση μπορεί να βγει και μέσα στην Τετάρτη λόγω επείγουσας φύσης, αλλά σίγουρα θα βγει την Πέμπτη ή το αργότερο ως την Παρασκευή».

-το αν θα κληθούν για κατάθεση διαιτητές και παρατηρητές: «Η Εφέσεων είναι ευαίσθητη στο κομμάτι αυτό και ευελπιστώ ότι θα καλέσει για κατάθεση τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Να έρθει ο κ. Τριτσώνης, να έρθουν οι παρατηρητές και να μας πουν ακριβώς τι ειπώθηκε και πώς μπορούν να ξεπεράσουν αυτές τις αντιφάσεις. Λένε ψέματα οι αστυνομικοί, οι παρατηρητές, το ΟΑΚΑ; Ποιος λέει τελικά ψέματα;».

-το αν ενδεχόμενη νίκη της ΑΕΚ την Κυριακή θα ενισχύσει τη θέση της εν όψει της έφεσης: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό σαν δικηγόρος. Απλώς εύχομαι την Κυριακή να υπάρχει ένα επιτυχές αποτέλεσμα, γιατί όλη αυτή η πίεση και η αδικία χαλυβδώνει μία ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x