Γενικά

Γυναίκες διαιτητές στο Copa Libertadores για πρώτη φορά

Ιστορικά έκαναν για πρώτη φορά ντεμπούτο γυναίκες διαιτητές σε ματς του Copa Libertadores λόγω… κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα θετικά δείγματα των βασικών διαιτητών σε δύο αγώνες για το Copa Libertadores λίγο πριν την σέντρα, δεν άφησαν άλλα περιθώρια και γυναίκες διαιτητές ήταν αυτές που ανέλαβαν μεταξύ άλλων την διεξαγωγή τους.

Μπορεί να έγινε τελευταία στιγμή και λόγω ανάγκης, όμως, το γεγονός πως εντάχθηκαν για πρώτη φορά στη μεγάλη αυτή διοργάνωση γυναικεία ονόματα ρέφερι στη λίστα είναι η αρχή για την αλλαγή δεδομένων στο αντίστοιχο Champions League της Νοτίου Αμερικής.

Συγκεκριμένα, στο ματς Ράσινγκ εναντίον Νασιονάλ τέσσερις Βραζιλιάνοι διαιτητές διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και αντικαταστάθηκαν από δύο Αργεντινούς και δύο Χιλιανούς μεταξύ των οποίων ήταν βοηθός διαιτητή η Μαριάνα Ντε Αλμέιδα. Το ίδιο περίπου συνέβη και στο άλλο ματς της σειράς, στο Ντιφένσα εναντίον Ντελφίν, όπου ένας βοηθός και ο τέταρτος βρέθηκαν επίσης θετικοί και αντικαταστάθηκαν από νέους διαιτητές εκ των οποίων και η Νταιάνα Μιλόνε.

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες διαιτητές έχουν βασικό ρόλο σε αγώνες τόσο της Βραζιλίας όσο και της Αργεντινής, όμως, στο Copa Libertadores είναι ιστορικά η πρώτη φορά που συμβαίνει και προκάλεσε θετικές αντιδράσεις.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x