Γενικά

Η FIFΑ τιμώρησε τον πρόεδρο της Αϊτής για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά οι τοπικές αρχές τον αθώωσαν

Απόφαση με μυρωδιά... σκανδάλου από τις τοπικές αρχές της Αϊτής.

Μυρίζει... σκάνδαλο στην Αϊτή!

Η περιβόητη υπόθεση με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες συνεχίζεται και έχει δύο σκέλη! Την απόφαση της FIFA, αλλά και αυτή των τοπικών δικαστηρίων της Αϊτής!

Ο Ιβ Ζαν-Μπαρτ, γνωστός και ως «Νταντού» κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά αρκετές γυναίκες από την ποδοσφαιρική ομάδα της Αϊτής, ενώ υπάρχουν κατηγορίες προς το πρόσωπό του και για κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών. Ο Ζαν-Μπαρτ χρησιμοποιούσε τη θέση του για να πλησιάσει τις κοπέλες που έπαιζαν ποδόσφαιρο και τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ στη συνέχεια τις απειλούσε να μην μιλήσουν.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι την FIFA, το δικαστήριο της οποίας αποφάσισε να τον τιμωρήσει! Αρχικά τον είχε τιμωρήσει με 90 ημέρες εκτός ποδοσφαίρου, όταν η υπόθεση... έσκασε τον Μάρτιο, με άλλες 90 ημέρες τον Μάιο και άλλες τόσες τον Αύγουστο. Σήμερα, έγινε γνωστό πως αποκλείει τον 73χρονο διά βίου από το ποδόσφαιρο και του επιβάλει πρόστιμο κοντά στο 1 εκατ. ευρώ καθώς παραβίασε τον κώδικα ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Το δικαστικό τμήμα της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας κρίνει τον Ιβ Ζαν-Μπαρτ, τον Πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Αϊτής (FHF) και πρώην μέλος της μόνιμης επιτροπής της FIFA, ένοχο για κατάχρηση της θέσης του, παρενόχληση και κακοποίηση σεξουαλική σε διάφορες γυναίκες ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων κατά παράβαση του κώδικα δεοντολογίας της FIFA», ανέφερε η απόφαση!

Την ίδια ώρα, όμως, ο Ζαν-Μπαρτ απαλλάχθηκε από οποιοδήποτε αδίκημα από το δικαστικό τμήμα της Αϊτής! Κάπως έτσι, ο 73χρονος θα κινηθεί νομικά κατά της FIFΑ, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του, και θα οδηγήσει την υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο!

«Είναι μια απόφαση παρωδία από την FIFΑ και μια καθαρά πολιτική κίνηση. Σε αντίθεση με το δικαστικό σώμα της Αϊτής που ερεύνησε σωστά και έκρινε πως ο κύριος Ζαν-Μπαρτ δεν είναι ένοχος για κάποιο από τα αδικήματα που του είχαν προσάψει. Η FIFA απέτυχε να επανεξετάσει τα πραγματικά στοιχεία, γι 'αυτό ο κύριος Ζαν-Μπαρτ αναμένει να απαλλαγεί πλήρως και να απαλλαχθεί πλήρως μετά από την προσφυγή του στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο», δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος τού προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αϊτής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x