Ελλάδα

Η αντίδραση Βακάλη για Περέιρα και η… Ζυρίχη που δεν μπαίνει σε διάλογο!

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και τι ειπώθηκε για την παραμονή Περέιρα στην ΚΕΔ.

Ουδεμία έκπληξη προκάλεσε η απόφαση των FIFA/UEFA να ανανεωθεί για ένα χρόνο η θητεία του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην «κεφαλή» της ΚΕΔ, για τον απλούστατο λόγο ότι αν τον καρατομούσε, θα αποτελούσε ουσιαστικά μια παραδοχή της Ζυρίχης ότι απέτυχε στην επιλογή του εν λόγω προσώπου.

Πέρα από αυτό, όμως, FIFA και UEFA δεν θα δέχονταν ποτέ να περάσει προς τα έξω ότι παίρνουν μια απόφαση επειδή το ήθελε κάποια ή κάποιες συγκεκριμένες ΠΑΕ. Θα πέρναγε έτσι ένα μήνυμα αντιστρόφως ανάλογο από αυτό το οποίο θέλουν να επικοινωνούν, ότι δηλαδή εκείνοι κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν άγονται και φέρονται από τις επιθυμίες των ΠΑΕ.

Άλλωστε, οι διεθνείς συνομοσπονδίες συνδιοικούν με την ΕΠΟ, συνεπώς η όποια αποτυχημένη επιλογή αντανακλά ουσιαστικά πάνω τους.

Το ζήτημα πάντως δεν έκλεισε δια παντός, διότι στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα έρθει το θέμα της νέας σύμβασης που πρέπει να υπογραφεί με τον Περέιρα και εκεί θα καταγραφούν εκ νέου αντιδράσεις, που μπορεί να εκφραστούν και με ψηφοφορία!

Αυτά, είναι ανεξάρτητα από τις όποιες ενέργειες λέγεται πως θα κάνει η ΑΕΚ σε διεθνές επίπεδο κατά του Πορτογάλου.

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης (22/5), ωστόσο, εκείνος που αντέδρασε έντονα ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης.

Ο κ. Βακάλης εξέφρασε προς τους ξένους αξιωματούχους (Βασάλο, Χούμπελ, Φούσεκ κλπ) την ενόχλησή του για το γεγονός ότι τα μέλη της Εκτελεστικής έμαθαν τις αποφάσεις των FIFA/UEFA από τα ΜΜΕ, αφού πριν την συνεδρίαση ο Μπιορν Βασάλο είχε ανακοινώσει στον Τύπο την ανανέωση της θητείας του Περέιρα.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας, εξέφρασε ενστάσεις για την διατήρηση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή στο πόστο του μετά τα όσα έκανε στον τελικό του Κυπέλλου με τις μυστικές αντικαταστάσεις των διαιτητών, λέγοντας: «Η παρουσία του Περέιρα δημιουργεί πλέον ακόμη περισσότερη καχυποψία από αυτή που ήδη υπήρχε».

Ο διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA, Μπιορν Βασάλο, του απάντησε ότι οι απόψεις του είναι σεβαστές, ωστόσο, «αυτές είναι οι αποφάσεις της Ζυρίχης, είναι τελεσίδικες και προς εφαρμογή και δεν μπαίνουν σε διάλογο»!

Παράλληλα, ο κ. Βασάλο αναφέρθηκε στο σχέδιο σταδιακής απεμπλοκής της FIFA από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με χρονικό ορίζοντα τις εκλογές της ΕΠΟ το 2020. Ειδικότερα για τις εκλογές, ειπώθηκε πως με αυτές θα ασχολείται και ο Χέρμπερτ Χούμπελ, ώστε να τις προετοιμάσει και να επιβλέπει τις διαδικασίες.

Τέλος, ο Μαλτέζος αξιωματούχος, χαιρέτησε με θέρμη την εκλογή του Μηνά Λυσάνδρου στην προεδρία της Super League και ευχήθηκε μια καλή συνεργασία της λίγκας με την ΕΠΟ και συναίνεση στα κρίσιμα θέματα του ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x