Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/08 στο ξενοδοχείο HOTEL Z PALACE της Ξάνθης η ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: "VAR, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου", μια εκδήλωση που διοργάνωσαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως αναθέτουσα αρχή και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως φορέας λειτουργίας, με την υποστήριξη των εταιριών inDigital και MEDIA LUSO, αναδόχων του έργου. Προσκεκλημένοι στην ημερίδα ήταν αθλητικοί συντάκτες της πόλης και εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στη Super League.

H ημερίδα αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά εφτά ανάλογων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Ελλάδας και έχουν ως σκοπό την ενημέρωση για το VAR όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες της Superleague 1. Κατά την παρουσίαση του αρμόδιου εκπαιδευτή VAR κ. Θεόδωρος Γκαϊτατζής αναλύθηκε η λειτουργία του συστήματος, οι τέσσερις περιπτώσεις παρέμβασής του, δηλαδή οι περιπτώσεις απόλυτα ξεκάθαρου λάθους σε φάσεις goal, penalty, κόκκινης κάρτας και λανθασμένης ταυτοποίησης παραβάτη ποδοσφαιριστή, δόθηκαν διευκρινίσεις για τον βαθμό παρέμβασής των διαιτητών VAR και AVAR, ενώ τονίστηκε ότι η τελική απόφαση ανήκει πάντοτε στον διαιτητή. Παρουσιάστηκαν επίσης η τεχνική υποδομή του κεντρικού συστήματος VAR που έχει εγκατασταθεί στους χώρους των 14 γηπέδων του Πρωταθλήματος και οι υπηρεσίες που παρέχονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.

Την ΕΠΣ Ξάνθης και την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της κ. Γιώργος Τριάντης ο οποίος αναφέρθηκε στην έλευση του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει και ζήτησε από όλους συνεργασία και υπομονή για το νέο project.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube