Stoiximan Super League

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Ο άπιαστος Γκαρσία, ο απρόσμενος πρωταγωνιστής Σβάρνας και η… αποκάλυψη Λάτσι. Το sport-fm.gr ακτινογραφεί τους παίκτες της ΑΕΚ στο σπουδαίο διπλό επί του Άρη (1-0).

Αν σε κάποιον ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο για τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-0) είναι αναμφίβολα στον Μανόλο Χιμένεθ.

Σε αυτόν πιστώνεται η μεταμόρφωση της «Ένωσης» και η επιστροφή σε νίκες (με μηδέν μάλιστα παθητικό).

Πέρα όμως από την ομαδική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων», υπήρξαν και κάποιοι που μεμονωμένα πρωταγωνίστησαν.

Δείτε τους μέσα από την αξιολόγηση του sport-fm.gr

Αθανασιάδης (7): Δεν βαθμολογείται παραπάνω, όχι επειδή δεν ήταν αρκετά καλός, αλλά επειδή δεν… χρειάστηκε ιδιαίτερα. Σε ένα ματς που η άμυνα μπροστά του λειτούργησε και πάλι υποδειγματικά, μπορεί να του δοθεί ωστόσο το credit ότι κι ο ίδιος της δίνει μεγαλύτερη ηρεμία σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Μπακάκης (7): Μια εμφάνιση από τα παλιά για τον Έλληνα μπακ. Χωρίς κάτι εντυπωσιακό στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά με την αξιοπιστία στ’ ανασταλτικά καθήκοντα που κάποτε ήταν το σήμα-κατατεθέν του. Εξουδετέρωσε εύκολα τον (εξαιρετικό στα προηγούμενα ματς του Άρη) Σίλβα.

Νεντελτσιάρου (-): Δεν πρόλαβε ν’ αγωνιστεί ούτε 20 λεπτά, οπότε δεν γίνεται να κριθεί. Βέβαια μέχρι τότε πήγε να κάνει ένα μοιραίο λάθος, διώχνοντας την μπάλα πάνω στον Μάνο (λίγο αφότου εκείνος είχε αστοχήσει προ του Αθανασιάδη).

Λάτσι (8): Ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα της ΑΕΚ στο αποψινό ματς. Έχοντας να παίξει από πέρυσι και πέφτοντας στα βαθιά απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο, όχι μόνο… κολύμπησε, αλλά έδειξε αξιοσημείωτη ωριμότητα για την ηλικία του. Σταθερός και αποφασιστικός, μόνο ως λύση ανάγκης δεν αγωνίστηκε.

Σβάρνας (9): Το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Απρόσμενα συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός (βάσει των εμφανίσεων του ειδικά τη φετινή σεζόν), ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Και πέρα από τις δικές του τοποθετήσεις και επεμβάσεις, συνέθεσε με τον Λάτσι ένα δίδυμο που -κακά τα ψέματα- κανείς δεν περίμενε τόσο αποδοτικό.

Λόπες (5): Ίσως η μόνη παραφωνία της ΑΕΚ απόψε. Χωρίς καθαρό μυαλό από το ξεκίνημα, ίσως γινόταν μοιραίος αν ο Μάνος αξιοποιούσε το μεγαλύτερο από τα λάθη του. Ό,τι απειλή δημιούργησε ο Άρης ήταν από την πλευρά του, αλλά τουλάχιστον κινήθηκε σε αξιοπρεπή επίπεδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Σιμόες (8): Ολοκληρωμένη εμφάνιση -σε αγωνιστικό επίπεδο και όχι μόνο. Δεν περιορίστηκε μονάχα στο να «σκουπίσει» τα πάντα μπροστά από την άμυνα και να επιβεβαιώσει πόσο πολύτιμος είναι σε ρόλο καθαρού «κόφτη», αλλά ανέλαβε και ηγετικά καθήκοντα ως αρχηγός ελλείψει του Μάνταλου.

Γαλανόπουλος (9): Επιβεβαίωσε εμφατικά ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ. Ατελείωτα τρεξίματα, εξαιρετικές τοποθετήσεις, ισορροπία ανάμεσα σε ανασταλτικά και δημιουργικά καθήκοντα. Έδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους βασικούς λόγους της βελτίωσης στην ανασταλτική λειτουργία και πόση από την ένταση που έλειπε προσφέρει στην ομάδα.

Κρίστισιτς (6): Δεν κινήθηκε στα υψηλά επίπεδα των άλλων δυο χαφ. Έκανε αρκετά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και είχε κάμποσες λανθασμένες τοποθετήσεις, χωρίς αυτό να κοστίσει. Στο δεύτερο μέρος (όπως κάνει συχνά) ανέβηκε κάπως, αλλά αντικαταστάθηκε σωστά από τον Μάνταλο.

Μαχαίρας (6): Ήθελε, το πάλεψε, αλλά δεν ήταν τόσο επιδραστικός όσο θα ήθελε ο Μανόλο Χιμένεθ. Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες (όπως του ζητάει να κάνει ο προπονητής), έψαξε πολλές φορές το «ένας με έναν», αλλά δεν του βγήκαν οι περισσότερες προσπάθειες. Έστω κι έτσι πάντως, κράτησε την μπάλα και βοήθησε στο να χτίσει κατοχή η ΑΕΚ.

Γκαρσία (9): Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο το γκολ (με το σουτ-οβίδα που δεν μπόρεσε ν’ αποσοβήσει ο Μπουσέ παρόλο που πήγε στη δική του γωνία), αλλά η γενικότερη παρουσία του: Με επελάσεις που άφηναν μέτρα πίσω τους αντιπάλους, επαναλαμβανόμενα «γλέντια» στον Σάκιτς και την εντύπωση ότι δεν χάνει με τίποτα την μπάλα.

Ανσαριφάρντ (7): Είχε ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι (παρόλο που έπαιζε μόνος μπροστά) και ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις καλές φάσεις της ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι όμως πως για τα δεδομένα του, αυτά που τον έχουν καταστήσει μακράν τον πρώτο σκόρερ της ομάδας φέτος, θα περίμενε κανείς καλύτερες εκτελέσεις στις δυο «καθαρές» ευκαιρίες που του δόθηκαν να σκοράρει με το κεφάλι.

Μάνταλος, Λιβάγια, Σάκχοφ: Μπήκαν αλλαγή -οι δυο πρώτοι στο 60' και ο Ουκρανός στο τελευταίο τέταρτο. Ο αρχηγός δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του (κρατώντας πάντως την μπάλα όπου χρειάστηκε), ο Σάκχοφ έδωσε την ασφάλεια που χρειαζόταν στο τέλος και ο Κροάτης θα μπορούσε να έχει σφραγίσει με γκολ την ορεξάτη παρουσία του αν δεν υποδεικνυόταν σωστά οφσάιντ στο τέλος.

Διαβάστε ακόμα:



Η ΑΕΚ του Μανόλο τα φέρνει όλα… τούμπα!

Χιμένεθ: «Θα πεθάνω ως οπαδός της ΑΕΚ»

Τα highlights του Άρης-ΑΕΚ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x