Stoiximan Super League

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Ο έλεγχος των παικτών της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-2).

Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά έφυγε με μόνο έναν βαθμό (2-2). Ο κορυφαίος για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν με διαφορά ο Λιβάι Γκαρσία, που ήταν ασταμάτητος από τα δεξιά, ενώ τον τίτλο του μοιραίου παίρνει ο Γιώργος Αθανασιάδης, που προσφέρει στους γηπεδούχους το έμμεσο με το οποίο ο Αντρέ Βιεϊρίνια ισοφαρίζει. Το sport-fm.gr αξιολογεί την παρουσία του κάθε παίκτη της «Ένωσης».

Αθανασιάδης (2): Μοιραίος για την ΑΕΚ. Όχι τόσο γιατί στο 1-1 ίσως να μπορούσε να βγει στη μικρή περιοχή του και να απομακρύνει ή αποκρούσει, αλλά γιατί κάνει δώρο στον ΠΑΟΚ το 2-2. Από το γύρισμα του Λάτσι σαστίζει, πιάνει την μπάλα και προσφέρει ένα έμμεσο, με τον Βιεϊρίνια να μη συγχωρεί την γκάφα του.

Σβάρνας (8): Ο καλύτερος της αμυντικής τετράδας της «Ένωσης». Απέφυγε τα λάθη, έδωσε πολλές μάχες με υψηλόσωμους αντιπάλους, αλλά στάθηκε πολύ καλά και είχε και μια σωτήρια επέμβαση σε πλασέ του Κρέντσικ αποτρέποντας το 1-1. Δείχνει… άλλος παίκτης επί Χιμένεθ.

Λάτσι (4): Είχε καλές και περισσότερες κακές στιγμές. Σε ένα ματς που ένιωσε μεγάλη πίεση, εμπλέκεται και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ο Ουάρντα κινείται πιο γρήγορα και βγαίνει πρώτος στην μπάλα, στο δεύτερο γυρίζει επικίνδυνα την μπάλα στον Αθανασιάδη που αιφνιδιάζεται. Στο τέλος έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή του και σωστά αντικαταστάθηκε από τον έμπειρο Τσιγκρίνσκι.

Μπακάκης (5): Είχε αρκετή δουλειά από την πλευρά του με τον επικίνδυνο Τζόλη. Σε αρκετές περιπτώσεις τον ανέκοψε πετυχημένα, σε άλλες ταλαιπωρήθηκε πολύ. Επιθετικά έδωσε κάποιες βοήθειες σαν στήριγμα στον Λιβάι Γκαρσία, αλλά δεν ανέβηκε πολλές φορές πάνω από το κέντρο.

Λόπες (6): Τα πήγε καλύτερα από την πλευρά του. Κι εκείνος είχε αρκετή δουλειά, αλλά περιόρισε αρκετά τη δράση του Ζίφκοβιτς. Δεν είχε πολλά ανεβάσματα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έκανε καλές σέντρες που δεν αξιοποιήθηκαν.

Σιμόες (6): Ματς με πολλά τρεξίματα από τον Πορτογάλο, που έδωσε πολλές μάχες στο κέντρο. Ήταν θετικός, χωρίς να επιχειρήσει-ως συνήθως-το κάτι παραπάνω. Περιορίστηκε στα πράγματα που κάνει καλά, δηλαδή να κόβει και να κυκλοφορεί με ασφάλεια την μπάλα.

Γαλανόπουλος (8): Καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πίεζε σωστά και με αστείρευτες δυνάμεις, έκανε δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας του ΠΑΟΚ και το 1-2 είναι εξ ολοκλήρου δικό του. Κλέβει την μπάλα από τον Ίνγκασον, μπαίνει από αριστερά και στην εξέλιξη της φάσης πετυχαίνει με κοντινό σουτ το τρίτο φετινό του γκολ.

Σάχοφ (7): Θετική παρουσία, αλλά όχι σε διάρκεια από τον Ουκρανό. Τελειώνει άψογα την ασίστ του Γκαρσία στο 0-1, βοηθά στην κυκλοφορία της μπάλας στο πολύ καλό πρώτο ημίωρο της ΑΕΚ, αλλά στην πορεία του ματς «χάνεται».

Μάνταλος (6): Μέτρια εμφάνιση. Παίζοντας αριστερά προσπάθησε να τρέξει την μπάλα, αλλά δεν ήταν στην καλύτερη μέρα του. Η ΑΕΚ περιμένει περισσότερα από τον αρχηγό της στα ντέρμπι, αλλά έχει το ισχυρό ελαφρυντικό πως έχασε το Σάββατο τον παππού του.

Γκαρσία (9): Ο καλύτερος παίκτης του ντέρμπι, όχι μόνο της ΑΕΚ. Ήταν ασταμάτητος από τα δεξιά με αμέτρητες κούρσες και ουσία στην τελική προσπάθεια. Το 0-1 είναι ολόδικό του, ενώ σε μια πανομοιότυπη φάση λίγο έλειψε να χρίσει και τον Λιβάγια σκόρερ. Το γεγονός ότι ο Πάμπλο Γκαρσία άλλαξε πάνω του δύο μπακ, αλλά ουδείς μπόρεσε να τον σταματήσει, τα λέει όλα.

Λιβάγια (7): Καλή εμφάνιση από τον Κροάτη. Το τρικ του Χιμένεθ να τον βάλει σέντερ φορ βγήκε, καθώς τραβιόταν αρκετά από την περιοχή και βοηθούσε με το κάθετο ποδόσφαιρο κυρίως τον Γκαρσία. Κι αυτός όμως δεν είχε διάρκεια με την απόδοσή του να πέφτει με την πάροδο του χρόνου.

Σιμάνσκι (6): Μπήκε στο 71’ αντί του Μάνταλου προσφέροντας αρκετά τρεξίματα στο κέντρο, αλλά όχι πολλά στα δημιουργικό κομμάτι. Θα χρειαστεί χρόνο και παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο για να θυμίσει τον προ τραυματισμού παίκτη.

Ανσαριφάρντ (5): Δεν φάνηκε στο ματς περνώντας σαν αλλαγή στο 71’. Μπήκε σε ένα σημείο που η ΑΕΚ είχε χάσει μέτρα στα γήπεδα και έπαιζε στην κόντρα, παιχνίδι που δεν είναι το… φόρτε του.

Τάνκοβιτς, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα (-): Έπαιξαν ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x