Stoiximan Super League

Η... μάχη της Κρήτης δεν είχε νικητή!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 5’, είδε τον ΟΦΗ να έχει δοκάρι και να "γυρίζει" το ματς πριν το ημίχρονο για να έρθει το 2-2 με γκολ του Μιχαηλίδη με απευθείας φάουλ! Αποβλήθηκαν στο β' Κουτρουμπής-Εσίτι.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η σημερινή αναμέτρηση με την οποία, άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής των play off της Super League 1, ανάμεσα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Με το τελικό 2-2 και τον τρόπο που ήρθε να πιστοποιεί ότι η αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ» ήταν άκρως… επεισοδιακή και να μην ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες...

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 5’, με τον Μπίσεσβαρ, για να έρθει η απάντηση από πλευράς «ομιλητών», που είχαν δοκάρι με τον Βαζ στο 17ο λεπτό, και μάλιστα εις διπλούν, με τους Νέιρα στο 18’ και Φιγκεϊρέδο στο 43’ να τους δίνουν προβάδισμα από… ημίχρονο!

Ο ΟΦΗ έμεινε με παίκτη λιγότερο, από την αποβολή του Κουτρουμπή στο 59ο λεπτό, για να ακολουθήσουν η ισοφάριση στο 76’ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη, που είχε περάσει στο ματς αλλαγή, αλλά και η αποβολή του Εσίτι πέντε λεπτά μετά το 2-2, με τον ΠΑΟΚ να τελειώνει και αυτός με δέκα ποδοσφαιριστές.

Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τους γηπεδούχους -που έφτασαν τους 36 πόντους- στα τρία τελευταία ματς στο «μίνι» πρωτάθλημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς έχασαν κι άλλο έδαφος στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης καθώς είναι στο +1 από την Τρίτη ΑΕΚ, αλλά με παιχνίδι παραπάνω…

Την επόμενη αγωνιστική ο ΟΦΗ φιλοξενείται από την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, με αμφότερα τα παιχνίδια να διεξάγονται την Τετάρτη 8 Ιουλίου.



Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε… ιδανικά το ματς, αφού ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του μόλις επίθεση και δη πολύ νωρίς.

Ήταν το 5’ συγκεκριμένα όταν ο Ροντρίγκο είδε ωραία τον Λημνιό, εκείνος βγήκε ταχύτατα στα νώτα της αντίπαλης άμυνας και σέντραρε από δεξιά, με τον Μπίσεσβαρ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γουόλι με «τακουνάκι»!



Μετά το 10λεπτο, ο ΟΦΗ βρήκε τα «πατήματά» του, ισορρόπησε την κατάσταση στο κέντρο και κατάφερε να φτιάξει τρεις καλές φάσεις μέσα σε ένα τετράλεπτο, για να φτάσει έτσι και στην ισοφάριση…

Ο Κουτρουμπής είδε τον Πασχαλάκη να «απογειώνεται» και να διώχνει την κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι, στο 14’, το… ίδιο δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Βαζ στο 17’, όμως στην αμέσως επόμενη φάση από ασίστ του Κοροβέση και πολύ ωραίο σουτ του Νέιρα, έγινε το 1-1 για τους Κρητικούς!



Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τα διαδοχικά φάουλ και τις συνεπακόλουθες διακοπές να μην βοηθούν στο να δούμε κάποια αξιόλογη φάση στα δύο καρέ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, ο «δικέφαλος του Βορρά» διαμαρτυρήθηκε για την μη αποβολή του Κουτρουμπή λίγο πριν το ημίωρο, καθώς ο αμυντικός του ΟΦΗ τιμωρήθηκε με κίτρινη κι όχι κόκκινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Σβιντέρσκι που θα έβγαινε μόνος με τον Γουάλι.

Με τη φάση πάντως να ελέγχεται και μέσω VAR και τον διαιτητή Κουμπαράκη να μην αλλάζει απόφαση, διατηρώντας τις αριθμητικές ισορροπίες...

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να κρατάει μπάλα και να πιέζει τον αντίπαλό του, βρίσκοντας «αντίδοτο» στο ασφυκτικό πρέσινγκ που δεχόταν, ήρθε η… ψυχρολουσία για αυτόν και η ανατροπή για τους γηπεδούχους που, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία τριών παικτών τους και το γκολ του Φιγκεϊρέδο, πέτυχαν το 2-1 στο 43’!



Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, ανέλαβε δράση ο Λημνιός, ωστόσο και οι δύο προσπάθειες του εξτρέμ των «ασπρόμαυρων» «σκόνταψαν» πάνω στον Γουάλι, ο οποίος με ισάριθμες εντυπωσιακές επεμβάσεις διατήρησε το 2-1.

Στην επανάληψη, ο Αμπέλ Φερέιρα άλλαξε με το... καλημέρα το σύστημα της ομάδας του, βάζοντας τον Μιχαηλίδη και παίζοντας με τριάδα στα μετόπισθεν. Μάλιστα, στο πρώτο πεντάλεπτο έκανε δύο φάσεις, με την κεφαλιά του Βαρέλα και το σουτ του Γιαννούλη όμως να είναι άστοχα και την ισοφάριση να μην έρχεται…

Σε ένα περίεργο dejavu, ο ΠΑΟΚ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, με τον Κουτρουμπή να αποβάλλεται τελικά έστω και με δεύτερη κίτρινη κάρτα.



Ο Φερέιρα «έκλεισε» τις αλλαγές του λίγο μετά, διατηρώντας ωστόσο το σύστημα του σε 3-4-3, με τον ΟΦΗ να διαχειρίζεται αρκετά ικανοποιητικά την πίεση που δέχθηκε, παρότι αναγκάστηκε να παραχωρήσει την κατοχή της μπάλας.

Τελικά, όμως, ένας παίκτης από τον πάγκο πρόσφερε στους Θεσσαλονικείς την πρόσκαιρη λύτρωση και ταυτόχρονα την ισοφάριση, καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 76’, ο Μιχαηλίδης νίκησε τον Γουάλι και πέτυχε το 2-2!



Ο Εσίτι «κρέμασε» την ομάδα του, αφήνοντας την με 10 παίκτες στο 81’, ο ΠΑΟΚ με την ψυχολογία υπέρ του πήγε να κάνει ανατροπή στην… ανατροπή, αλλά ούτε ο Μαουρίσιο ούτε και ο Ακπόμ κατάφεραν να σκοράρουν για το 2-3 στο 86ο και στο 88ο λεπτό…

Για να φτάσουμε στις… βαθιές καθυστερήσεις και τον Πασχαλάκη να αποδεικνύεται πρωταγωνιστής, όταν, στο 97’ έβγαλε εντυπωσιακά το πλασέ του Νέιρα, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση επιχείρησε να… σκοράρει με κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (5-4-1):
Γουόλι, Μπράουν, Μαρινάκης (90’ Νάστος), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Βαζ (60’ Βίκτορ), Μεγιάδο, Στάικος (77’ Σακόρ), Νέιρα, Φιγκεϊρέδο (89’ Μάνος).

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (46’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (46’ Εσίτι), Λημνιός (63’ Ακπόμ), Μπίσεσβαρ (63’ Μάτος), Στοχ (61’ Τζόλης), Σβιντέρσκι.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης).

Διαιτητής VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x