Ελλάδα

Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, που μπορεί όμως να της γυρίσει... μπούμερανγκ!

Τα φετινά προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μπορούν να δώσουν το... μπουστάρισμα στην Ελλάδα να αναρριχηθεί στη βαθμολογία της UEFA, αλλά την ίδια ώρα και να την σπρώξουν ακόμη παρακάτω.

Τον... πάτο του βαρελιού έχει πιάσει η Ελλάδα στο ranking της UEFA.

Η 18η θέση της χώρας μας δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια κάτι πάει στραβά, τόσο με το ελληνικό πρωτάθλημα που ολοένα και γίνεται χειρότερο όσο και με τις πορείες των ομάδων μας στις διοργανώσεις.

Από την επόμενη σεζόν είναι γνωστό πως ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ οι τρεις επόμενες ομάδες της βαθμολογίας θα αγωνίζονται στα προκριματικά του UEFA Europa Conference League.

Η Ελλάδα είναι πλέον κάτω από Τσεχία, Κύπρο, Ελβετία, ενώ πίσω της είναι η Σερβία και πλησιάζουν οι Κροατία, Σουηδία. Γιατί γίνεται η παραπάνω αναφορά; Διότι, οι ομάδες της χώρας μας μπορούν φέτος να δώσουν το σύνθημα για την... αντεπίθεση. Όχι γιατί οι κληρώσεις τους είναι οι πιο εύκολες, αλλά γιατί είναι με αντιπάλους από χώρες που βρίσκονται γύρω μας!



Ας τα πιάσουμε με τη σειρά. Ο Ολυμπιακός καλείται σε διπλά ματς για τα πλέι-οφ να αποκλείσει μία εκ των Ομόνοια ή Ερυθρού Αστέρα. Η πρώτη από την Κύπρο που μας περνάει, η δεύτερη από τη Σερβία που μας πλησιάζει.

Ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο έργο κόντρα στη Μπενφίκα, αλλά αν προκριθεί σε μονό ματς στην Τούμπα τότε θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς την Κράσνονταρ. Κάθε πρόκριση φυσικά θα είναι καλό τόσο για τον «δικέφαλο του βορρά», όσο και για την χώρα μας.

Πάμε στο Europa League και σε ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρη που έχουν άμεση σχέση με την βαθμολογία της Ελλάδας και σίγουρα θα την επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σε μονό εκτός έδρας ματς τη Σεντ Γκάλεν από την Ελβετία που μας έχει περάσει και πρέπει να την περάσει στον μονό αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Ο Άρης έχει μπροστά του το εμπόδιο της Κόλος Κοβάλιφκα από την Ουκρανία στον 2ο προκριματικό γύρο. Άπειρη αλλά νεανική ομάδα, θέλει προσοχή! Εάν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιό της στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τότε θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας όμως την Ριέκα από την Κροατία που βρίσκεται δύο θέσεις χαμηλότερα από εμάς και κοντά στους 1500 πόντους πιο πίσω.

Καταλήγουμε με τον ΟΦΗ, ο οποίος τόσο στον 2ο προκριματικό γύρο όσο και στον 3ο αν προκριθεί, θα δώσει εντός έδρας τα ματς του. Αρχικά, θα κληθεί να πετάξει εκτός τον Απόλλωνα Λεμεσού από την Κύπρο. Την ίδια ώρα και εφόσον η ομάδα του Γιώργου Σίμου εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον 3ο προκριματικό γύρο του, θα υποδεχθεί μία εκ των Λεχ Πόζναν ή Χάμαρμπι. Η πρώτη είναι πολωνική και ένας αξιόλογος αντίπαλος, αλλά στην βαθμολογία της UEFA η Πολωνία είναι γύρω στους 10 χιλ. πόντους πιο πίσω. Αντιθέτως, η Χάμαρμπι που έχει ιδιοκτήτη πλέον τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι από τη Σουηδία που επίσης πλησιάζει, όντως τρεις θέσεις πιο πίσω αλλά και 3.550 πόντους. Αρκετά μεγάλη διαφορά, αλλά έτσι ήταν και με άλλες χώρες τα περασμένα χρόνια και με τους λιγοστούς βαθμούς που έρχονται στην Ελλάδα κατάφεραν να μας πλησιάσουν ή να μας ξεπεράσουν.

Καταλαβαίνει κανείς πως φέτος είναι η ευκαιρία των ελληνικών ομάδων να βοηθήσουν τη χώρα μας να πάρει ένα μεγάλο... μπουστάρισμα και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία της UEFA. Εφόσον εμφανιστούν σοβαρές, έχουν την τύχη μαζί τους και κάνουν μία ή δύο προκρίσεις ή περισσότερες εξ αυτών, είναι βέβαιο πως η άνοδος της χώρας μας στο ranking θα είναι δεδομένη. Τόσο λόγω των βαθμών που θα μαζέψουν από νίκες και προκρίσεις, όσο και γιατί θα πετάξουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων αντιπάλους από χώρες που μας... τριγυρίζουν!

Την ίδια ώρα, όμως, όλο αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Με ορισμένους αποκλεισμούς που μπορούν να αποβούν μοιραίοι και η διαφορά να αρχίσει να μεγαλώνει κι άλλο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x