Πορτογαλία

Η Μπράγκα ολοκλήρωσε τον εφιάλτη της Πόρτο!

Μια… δραματική χρονιά για την Πόρτο, ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Οι «δράκοι» αφού είχαν βγει πολύ νωρίς από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, έχασαν και το Κύπελλο από τη Μπράγκα στα πέναλτι.

Και μη χειρότερα! Μετά την τραγική χρονιά στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, όπου έμεινε εκτός διεκδίκησης του τίτλου από πολύ νωρίς και τερμάτισε στην τρίτη θέση, η Πόρτο έχασε και το Κύπελλο, αφού ηττήθηκε στα πέναλτι 4-2 (2-2 κανονική διάρκεια) από τη Μπράγκα που κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της!

Η Μπράγκα ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του Κυπέλλου, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον τελικό! Αρχικά, ο Φόντε στο 12ο λεπτό έκανε το 1-0 και στο 58’, ο Τζόσουε έγραψε το 2-0 και έστειλε στα… ουράνια τους οπαδούς της ομάδας τους!

Η Πόρτο έβλεπε ακόμη μια εφιαλτική βραδιά να περνάει μπροστά από τα μάτια τους, ωστόσο έδειξαν ότι δεν θα τα παρατήσουν εύκολα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Σίλβα, που μείωσε το σκορ στο 61’ και ισοφάρισε με εκπληκτικό ψαλιδάκι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, όμως, παρά την κατοχή που είχε και την πίεση που άσκησε στα καρέ της Μπράγκα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τρίτο τέρμα και να κάνει μια τεράστια ανατροπή στα 30 λεπτά της παράτησης, με το παιχνίδι να οδηγείτε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι ποδοσφαιριστές της Μπράγκα έδειξαν ότι είναι πιο ψύχραιμοι, καθώς ευστόχησαν και στα τέσσερα πέναλτι που χρειάστηκε να κτυπήσουν, αφού αυτοί της Πόρτο και συγκεκριμένα οι Ερέρα και Περέιρα αστόχησαν, όντας οι μοιραίοι για την ομάδα τους.

Η διαδικασία των πέναλτι
1-0 Γκολ ο Λαγιούν (Πόρτο)
1-1 Γκολ ο Σάντος (Μπράγκα)
1-1 το έχασε ο Ερέρα (Πόρτο)
1-2 Γκολ ο Στοϊλίκοβιτς (Μπράγκα)
2-2 Γκολ ο Νέβες (Πόρτο)
2-3 Γκολ ο Χασάν (Μπράγκα)
2-3 το έχασε ο Περέιρα (Πόρτο)
2-4 Γκολ ο Γκοϊάνο (Μπράγκα)


FC Porto vs Sporting Braga 2-2 Highlights... από try-akatsuki

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x