Ιταλία

Αλλάζει ιδιοκτησία η Ιντερ

Μετά από οκτώ χρόνια, η Ίντερ θα αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού τα οικονομικά προβλήματα του Στίβεν Ζανγκ οδηγούν τους πρωταθλητές Ιταλίας στα χέρια της αμερικανικής εταιρίας «Oaktree».

Νέα ιδιοκτησία στην Ιντερ. Ο νυν πρόεδρος των «νερατζούρι», Στίβεν Ζανγκ, αδυνατεί να αποπληρώσει δάνειο 395 εκατομμυρίων ευρώ που είχε πάρει μέσω της Suning από την Oaktree πριν από τρία χρόνια κι αφού παρήλθε η σχετική ημερομηνία, οπότε το αμερικανικό fund ανακοίνωσε την Τετάρτη πως αναλαμβάνει πλέον τη διοίκηση των πρωταθλητών της φετινής Serie A.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από τις 22 Μαΐου, τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η "Oaktree Capital Management, L.P." ("Oaktree") ανέλαβαν την ιδιοκτησία της Ίντερ. Αυτό έπεται της μη αποπληρωμής του τριετούς δανείου της Oaktree στις εταιρείες συμμετοχών της Ίντερ που έληξε στις 21 Μαΐου 2024, με συνολικό οφειλόμενο υπόλοιπο περίπου 395 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Μάιο του 2021, με την Ίντερ να προβλέπει οικονομικές απώλειες ρεκόρ κατά τη διάρκεια της σεζόν 20/21, η Oaktree παρείχε στις εταιρείες χαρτοφυλακίου κεφάλαιο διάσωσης για να σταθεροποιήσει την οικονομική κατάσταση του συλλόγου και να του επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί, μεταξύ άλλων, να πληρώνει τους παίκτες και τους υπαλλήλους του.

Στα τρία χρόνια από τη χρηματοδότηση διάσωσης του Oaktree, η Ίντερ σήκωσε το όγδοο κι ένατο Coppa Italia, εξασφάλισε το έκτο, το έβδομο και το όγδοο Supercoppa, κέρδισε τον 20ό τίτλο Scudetto και το ιστορικό δεύτερο αστέρι κι έφτασε στον τελικό του UEFA Champions League για πρώτη φορά μετά από το 2010.

Η Oaktree είναι αφοσιωμένη στην επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τη μακροπρόθεσμη ευημερία της Ίντερ, με αρχική εστίαση στη λειτουργική κι οικονομική σταθερότητα για τον σύλλογο και τους μετόχους του. Η Oaktree εκτιμά την κληρονομιά του κλαμπ, το πάθος των παικτών, την πίστη των ιντερίστι και τον σημαντικό ρόλο του κλαμπ στο Μιλάνο, την Ιταλία και την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

Η Oaktree έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί στενά με την τρέχουσα διοικητική ομάδα της Ίντερ, τους συνεργάτες, το πρωτάθλημα και τα διοικητικά όργανα για να διασφαλίσει ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε θέση για επιτυχία εντός κι εκτός γηπέδου, εστιάζοντας σε ισχυρή διαχείριση, λειτουργίες και διακυβέρνηση με όραμα για βιώσιμη ανάπτυξη κι επιτυχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x