Γενικά

Ίλιτς: «Καλύτερος Σέρβος προπονητής ο Νίκολιτς, έχει προτάσεις και θα κάνει το επόμενο βήμα»

Ο Βλάντιμιρ Ιβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Μάρκο Νίκολιτς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο συμπατριώτης του προπονητής της ΑΕΚ θα πάει σε ένα «μεγάλο» πρωτάθλημα σύντομα.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μozzartsport», μέσω της οποίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εμπειρία του από το ελληνικό ποδόσφαιρο, παραχώρησε ο Βλάντιμιρ Ίβιτς.

Μέσω αυτής, λοιπόν, ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μίλαν Ράσταβατς, αλλά και νεότερος σε ηλικία κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro σε όλη την Ευρώπη, φρόντισε να μιλήσει με κολακευτικά λόγια τόσο για το επίπεδο του πρωταθλήματος όσο και για τον Μάρκο Νίκολιτς.

«Για μένα είναι ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Οι ομάδες χωρίζονται σε μεγάλες, μεσαίες και μικρότερες. Ο Αστέρας και ο ΟΦΗ ανήκουν στη μεσαία κατηγορία, κάτι που φάνηκε και από τη θέση που καταλάβαμε. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, οι σύλλογοι είναι οργανωμένοι, οι πληρωμές γίνονται κανονικά και υπάρχει σταθερότητα. Οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί, όπως η 6η-8η θέση και μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Στον ΟΦΗ πετύχαμε κάτι σημαντικό, φτάνοντας στον τελικό Κυπέλλου μετά από 38 χρόνια. Στην Κρήτη το ποδόσφαιρο βιώνεται διαφορετικά, πιο χαλαρά, με έμφαση στο περιβάλλον και την καθημερινότητα, κάτι που απαιτεί και διαφορετική διαχείριση από έναν προπονητή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 27χρονος προπονητής, για τη θητεία του σε Asteras Aktor και ΟΦΗ.

«Ο Μάρκο Νίκολιτς είναι ο προπονητής που με εντυπωσίασε περισσότερο. Έχει φέρει ένα διαφορετικό επίπεδο οργάνωσης στο τεχνικό επιτελείο και στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Διαθέτει φυσικό κύρος και δεν είναι τυχαίο ότι έχει επιτυχίες όπου κι αν δουλέψει. Για μένα είναι ο καλύτερος Σέρβος προπονητής στο υψηλότερο επίπεδο αυτή τη στιγμή και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Έχει ήδη προτάσεις και είναι ξεκάθαρο ότι θα κάνει το επόμενο βήμα», συνέχισε ο Ίβιτς, μιλώντας για τον συμπατριώτη του τεχνικό της ΑΕΚ.

Ολοκληρώνοντας: «Το πόσο αφοσιωμένος είναι φαίνεται από το γεγονός ότι όταν ολοκλήρωνε το συμβόλαιό του στην Ουγγαρία και είχε ήδη υπογράψει προσύμφωνο με τη Λοκομοτίβ, από τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο τον Ιούνιο πήγε στη Ρωσία και αμέσως αυτός και όλο το επιτελείο του μιλούσαν ρωσικά. Αυτό λέει πολλά για το επίπεδο προετοιμασίας του. Έτσι κάνει τη διαφορά. Μόλις πήγε, έμαθε την κουλτούρα και την ιστορία, μιλούσε τη γλώσσα. Όταν πήγα κι εγώ κοντά του στην Αθήνα, με ξενάγησε στην ιστορία και την κουλτούρα της ΑΕΚ, κάνοντάς μου ουσιαστικά “μάθημα” μέσα στο μουσείο της ομάδας. Ξέρω επίσης ότι τώρα μαθαίνει ισπανικά – όπως κι εγώ – και το έχουμε συζητήσει. Δεν λέω ότι θα πάει στην Ισπανία, γιατί μιλάει ήδη ιταλικά και αγγλικά. Είναι ένας άνθρωπος που προετοιμάζεται πολύ σοβαρά και δουλεύει συνεχώς με τον εαυτό του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x