Ελλάδα

Ημέρα κρίσης για την ημερομηνία εκλογών της ΕΠΟ

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κρίνεται σήμερα η προσφυγή έξι ΕΠΣ, οι οποίες ζητούν την ακύρωση της ημερομηνίας των εκλογών της ομοσπονδίας, που έχουν οριστεί για τις 26/10.

Εκδικάζεται σήμερα (16:00) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή έξι Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, με την οποία ζητούν την ακύρωση της ημερομηνίας των εκλογών της ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Οι ΕΠΣ Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Σάμου, Θεσσαλίας, Γρεβενών και Αν. Αττικής, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, στην προσφυγή τους αναφέρουν πως η εκλογική ΓΣ δεν έχει προκηρυχθεί νόμιμα διότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έχει νόμιμη σύνθεση.

Ως αιτιολογικό αναφέρουν πως δεν έχουν αναπληρωθεί οι θέσεις του Γιώργου Γκιρτζίκη ως μέλους και του εκπροσώπου της Super League στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Επίσης οι έξι ΕΠΣ αναφέρουν πως έπρεπε πρώτα να γίνει Συνέλευση για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής και στη συνέχεια να προκηρυχθεί ΓΣ για τις εκλογές, καθώς και ότι από την ημέρα της ΓΣ για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής μέχρι την υποβολή των υποψηφιοτήτων δεν θα υπάρχει χρονικό περιθώριο παρά μόνο μιας μέρας.

Αν το Διαιτητικό Δικαστήριο κάνει δεκτή την προσφυγή, τότε οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα γίνουν τον Νοέμβριο, όμως εν τω μεταξύ η θητεία της παρούσας διοίκησης θα εκπνεύσει και θα πρέπει να διοριστεί προσωρινή διοίκηση που θα διεξάγει τις εκλογές.

Αν η προσφυγή απορριφθεί, οι Ενώσεις της αντιπολίτευσης αναμένεται να προσφύγουν εκ νέου στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, καθώς η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει στις 5 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x