Γενικά

Ινδονησία: Εκατοντάδες οπαδοί άναψαν κεριά μετά το μακελειό

Οπαδοί της Αρέμα άναψαν κεριά μετά την τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς στο γήπεδο της ομάδας τους στην Ινδονησία.

Οι εικόνες από την ασύλληπτη τραγωδία σε γήπεδο της Ινδονησίας έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τουλάχιστον 174 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το ματς Αρέμα-Περσεμπάγια 2-3.

Την επομένη του μακελειού, εκατοντάδες φίλοι των γηπεδούχων, άναψαν κεριά προς τιμήν των νεκρών.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος του αγώνα, όταν πανικόβλητοι οπαδοί έτρεξαν να φύγουν από το γήπεδο για να γλιτώσουν από τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία, για να σταματήσει βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την ήττα της γηπεδούχου ομάδας.



Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν για την ήττα. Τότε η αστυνομία έριξε δακρυγόνα -υπάρχουν μαρτυρίες και για πραγματικά πυρά- για να διαλύσει το πλήθος και να ελέγξει την κατάσταση, πυροδοτώντας το χάος που οδήγησε σε ποδοπάτημα μεταξύ των οπαδών.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, 34 άνθρωποι πέθαναν στο στάδιο και οι υπόλοιποι πέθαναν είτε καθοδόν προς το νοσοκομείο είτε στο εκεί όπου νοσηλεύονταν. Συνολικά, περισσότεροι από 300 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για νοσηλεία μετά τα επεισόδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x