Γενικά

Τζιάνι Ινφαντίνο: Ο πρόεδρος της FIFA μετακόμισε στο Κατάρ!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μετακόμισε στο Κατάρ, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μια κίνηση που προκαλεί κι άλλες συζητήσεις γύρω από τους «δεσμούς» του με τους διοργανωτές.

Σε μια κίνηση που μέχρι πρότινος διαψευδόταν κατηγορηματικά αλλά πλέον επιβεβαιώθηκε προχώρησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο προκαλώντας νέο σάλο γύρω από το όνομά του. Ο πρόεδρος της FIFA εδώ και εύλογο χρονικό διάστημα έχει μετακομίσει στο Κατάρ, έδρα όπου θα φιλοξενηθεί το Νοέμβριο του 2022 το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα έχει πάει εκεί οικογενειακώς, με τις δύο κόρες του να πηγαίνουν εκεί σχολείο.

Η επίσημη αιτιολόγηση της μετακόμισης του 51χρονου Ιταλοελβετού είναι για να βρίσκεται έχει πιο στενή συνεργασία με τους διοργανωτές του Μουντιάλ και να επιλύονται πιο άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν. Ωστόσο, η απόφασή του να μείνει μόνιμα στο Κατάρ, κάτι που κύκλοι της FIFA διέψευδαν κατηγορηματικά μέχρι πρότινος, ήρθε να προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς ο Ινφαντίνο παραμένει υπό διερεύνηση για την ανάθεση της διοργάνωσης στους Άραβες, καθώς έχουν υπάρξει καταγγελίες, υποψίες και οσμές σκανδάλου για δωροδοκία και του ιδίου.

Εκτός των άλλων, η απόφαση της FIFA όχι απλώς να αναθέσει αρχικά το Μουντιάλ, αλλά και να το διατηρήσει στο Κατάρ παρά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν εξ αρχής (όπως με τη «μετάθεση» της διοργάνωσης το χειμώνα), έχει προκαλέσει κριτική και για ανθρωπιστικά ζητήματα. Ο Guardian ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ πως 6.500 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στις υποδομές εργαζόμενοι για ψίχουλα σε απάνθρωπες συνθήκες, αν και η FIFA έχει αναγνωρίσει επισήμως μόνο 34 θανάτους που σχετίζονται άμεσα με τα έργα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x