Γενικά

Επιβλήθηκε της Ιορδανίας με τρία γκολ από πέναλτι και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του ασιατικού ποδοσφαίρου το Κατάρ

Πρωταθλήτρια Ασίας για δεύτερη (και συνεχόμενη) φορά στην ιστορία της η εθνική ομάδα του Κατάρ, επιβλήθηκε 3-1 στον μεγάλο τελικό του AFC Asian Cup της Ιορδανίας, χάρη σε τρία (!) πέναλτι.

Ανέβηκε ξανά στην κορυφή του ασιατικού ποδοσφαίρου το Κατάρ!

Η εθνική ομάδα της χώρας που διοργάνωσε το φετινό AFC Asian Cup, επιβλήθηκε 3-1 της Ιορδανίας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, έχοντας για μεγάλο της πρωταγωνιστή τον σταρ της, Ακράμ Αφίφ, ο οποίος έκανε χατ-τρικ μετατρέποντας σε γκολ τα τρία (!) πέναλτι που δόθηκαν στην ομάδα του!



Έτσι, το Κατάρ κατάκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Ασιατικό Κύπελλο, έχοντας σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο και στην προηγούμενη διοργάνωση, η οποία διεξήχθη το 2019 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από την άλλη, η έκπληξη του τουρνουά, Ιορδανία, έφτασε στην πηγή χωρίς να καταφέρει να πιει νερό, αλλά αναμφίβολα της αξίζουν συγχαρητήρια που έφτασε για πρώτη φορά μέχρι τον τελικό!

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στο κατάμεστο από 89.000 φιλάθλους Εθνικό Στάδιο του Λουσαΐλ, το Κατάρ ευτύχησε να προηγηθεί στο 22’, όταν ο Αφίφ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που πήρε ο ίδιος από τον Νασίμπ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στη συνέχεια και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 67’, με τον Αλ Ναϊμάτ να κοντρολάρει υπέροχα στην καρδιά της μεγάλης περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ.

Το Κατάρ πήρε εκ νέου το προβάδισμα έξι λεπτά αργότερα, με τον Αφίφ να σκοράρει από νέο πέναλτι, που αυτή τη φορά υποδείχθηκε με τη βοήθεια των VAR, ενώ οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο 90’+5’, όταν ο ποδοσφαιριστής της Αλ Ιτιχάντ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, εκτελώντας ξανά εύστοχα πέναλτι που πήρε ο ίδιος από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x