Την αναρρίχηση της Εθνικής Ελπίδων στην κορυφή του ομίλου των προκριματικών μετά τη νίκη επί της Σκωτίας σχολίασε ο Μιχάλης Ιορδανίδης μιλώντας στην εκπομπή «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου» και στον Δημήτρη Τσακίρη.

«Η Εθνική Ελπίδων είναι μια οικογένεια. Ο Γιάννης Γκούμας έχει φτιάξει ένα τέτοιο κλίμα που επιτρέπει όλα αυτά τα παιδιά να είναι φίλοι. Είναι μαζί από την ομάδα παίδων και προχώρησαν ως την Ελπίδων. Το να κερδίζουν έναν τέτοιο αντίπαλο εκτός έδρας τους ανεβάζει την ψυχολογία. Φάνηκε πολύ στην αντίδραση που είχαν στη φάση του πέναλτι που κέρδισαν, όπως και το πέναλτι που ήθελαν όλοι να εκτελέσουν στο 90’. Δείχνει ποδοσφαιριστές με ψυχή που δεν φοβούνται να χτυπήσουν πέναλτι στο 90’. Έδειξαν μεγάλο σθένος και ψυχή», ανέφερε αρχικά ο βοηθός προπονητή του Γιάννη Γκούμα στον πάγκο της «μικρής» Εθνικής .

Στη συνέχεια ανέφερε: «Είμαι από το 2002 στην Εθνική, με μια διακοπή τριών ετών, που πήγαμε στην Κύπρο. Έχω ακούσει εκατοντάδες φορές τον εθνικό ύμνο. Από το 2014 είμαι στην εθνική ελπίδων. Με όλους τους προπονητές έχω άριστη συνεργασία. Όλα γίνονται για το καλό των παιδιών. Υπάρχει ανταπόκριση από όλο το επιτελείο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ο στόχος μας είναι να προωθούνται στην εθνική ανδρών και ήδη έχουμε δει παίκτες να έχουν πάρει θέση σε αυτήν».

Όσο για το τι συμβαίνει όταν έχουν υπολογίσει κάποιους παίκτες και στη συνέχεια δέχονται κλήση από την Ανδρών, σχολίασε: «Μπορεί για εμάς είναι απώλεια, αλλά είναι ο στόχος μας από την ελπίδων να τροφοδοτείται η εθνική ανδρών. Στόχος πάνω από όλα είναι η Εθνική ανδρών. Βλέπουμε επιτυχίες στις μικρότερες Εθνικές. Για αυτό είναι χαρά μας που ο Φαν’ τ Σιπ θέλει να καλέσει παιδιά από την Ελπίδων».

Ακούστε όλα όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube