Αν και προ ημερών ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει διάθεση να συμμετέχει κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τώρα πλέον φέρεται να συζητά την αλλαγή της έδρας των αγώνων της εθνικής ομάδας της χώρας από τις ΗΠΑ στο Μεξικό.
Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ιράν ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σκοπός να μεταβεί στις ΗΠΑ η εθνική ομάδα της χώρας και αναζητείται μια λύση.
Ο Μεχντί Ταζ επικαλέσθηκε δηλώσεις του Τραμπ τονίζοντας δεν μπορούν τα στελέχη της ομάδας να αισθάνονται ασφαλή στις ΗΠΑ.
«Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό για το Ιράν να συμμετέχει σε μια διοργάνωση τέτοια για τη ασφάλεια των μελών του», ανέφερε με τον Ταζ να αναφέρει ότι:
«Όταν δηλώνεται ρητά ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια της εθνικής ομάδας, δεν θα ταξιδέψουμε στην Αμερική».
Iran say they are in talks with FIFA to move their World Cup matches to co-host Mexico from the US.
— Sky Sports News (@SkySportsNews) March 17, 2026
US President Donald Trump said last week he didn't think it was "appropriate" for Iran to be at the tournament "for their own life and safety." pic.twitter.com/wZI2i2SqdF
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






