Γενικά

Ισόβια στον πρώην πρόεδρο της κινεζικής ομοσπονδίας-Δωροδοκήθηκε με μεγάλα ποσά

Βαριά τιμωρία στον πρώην πρόεδρο της κινεζικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που αποδείχτηκε διεφθαρμένος.

Ο πρώην πρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς ομολόγησε πως δωροδοκήθηκε με μεγάλα ποσά. Ο Τσεν Σουγιάν προσπάθησε να αποκτήσει «αδικαιολόγητα πλεονεκτήματα για αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους και τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις, υπονομεύοντας έτσι σοβαρά τον θεμιτό ανταγωνισμό και την τάξη στην βιομηχανία του ποδοσφαίρου», αναφέρει η εφημερίδα «People's Daily».

Ως εκ τούτου, δικαστήριο στην επαρχία Χουμπέι καταδίκασε τον 67χρονο άνδρα σε «ισόβια κάθειρξη για δωροδοκία, ισόβια απώλεια πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση όλης της προσωπικής του περιουσίας», διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Κατηγορούμενος ότι έλαβε περισσότερα από 81 εκατομμύρια γιουάν (σ.σ. 10,4 εκατομμύρια ευρώ) από δωροδοκίες, ο Σουγιάν παραδέχθηκε την ενοχή του και εξέφρασε μεταμέλεια. Σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την δημόσια τηλεόραση CCTV, ο Σουγιάν ομολόγησε ότι είχε λάβει δωροδοκίες από παράγοντες στον κόσμο του ποδοσφαίρου που ήθελαν να έχουν την εύνοια του.

Ο Σουγιάν ήταν επικεφαλής της κινεζικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου από το 2019 ως το 2023. Οπως αποδείχθηκε, είχε λάβει δύο εκατομμύρια γιουάν για να προσφέρει στον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας, Λι Τάι, τη θέση του επικεφαλής της κινεζικής ομάδας, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Στο ντοκιμαντέρ του CCTV, ο Σουγιάν, παραδέχθηκε ότι ήταν ανίκανος να επιβάλει κανόνες κατά της διαφθοράς στην διάρκεια της θητείας του, υπονοώντας ότι αυτό ισοδυναμούσε με έρευνα για τον εαυτό του και τους ανθρώπους στους οποίους ήταν υπόχρεος: «Οι φίλαθλοι μπορούν να δεχθούν το γεγονός ότι το επίπεδο του κινεζικού ποδοσφαίρου είναι κακό. Αλλά να μην συγχωρήσουν την διαφθορά. Θα ήθελα να ζητήσω βαθιά συγγνώμη από όλους τους Κινέζους φιλάθλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x