Ιταλία

Το πρωί μεταλλουργός, το απόγευμα τερματοφύλακας: Ο... 59χρονος Σαλβατόρε Ναστάζι συνεχίζει απτόητος

Στα 59 του χρόνια, ο Σαλβατόρε Ναστάζι συνεχίζει να αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

Όταν η ερασιτεχνική Τορεγκρότα ιδρύθηκε το 1973, ο Σαλβατόρε Ναστάζι ήταν ήδη εννέα ετών.

Σήμερα, ο μπαρουτοκαπνισμένος τερματοφύλακας υπερασπίζεται την εστία του συλλόγου της 7ης κατηγορίας, συνεχίζοντας απτόητος στα 59 του χρόνια μία καριέρα που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίες του ’80!

Ο Ναστάζι δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων – συγκεκριμένα μέχρι και σήμερα, εργάζεται τα πρωινά ως μεταλλουργός και τα απογεύματα προπονείται με την Τορεγκρότα.



Με εξαίρεση λίγους μήνες το 2004, όταν, στα 40 του, είχε αποφασίσει να αποσυρθεί, δεν έχει υπάρξει άλλο διάλειμμα στην ποδοσφαιρική του πορεία.

Τότε, η πρώην ομάδα του, Μιλάτσο, τον κάλεσε εσπευσμένα να ενισχύσει το ρόστερ της και ο Ναστάζι αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση, παίρνοντας ώθηση από το μεγάλο ματς που έκανε στα playouts και το 1-0 ενάντια στην Προ Φαλκόνε.

Στην τεράστια καριέρα του, έχει καταφέρει μέχρι και να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ. Ήταν το 1987, όταν προωθήθηκε ενώ η ομάδα του έχανε 3-1... 20 λεπτά πριν το τέλος! «Σκέφτηκα να ανέβω για τη φάση και κατάφερα να βάλω γκολ. Όμως δεν βάλαμε άλλο και χάσαμε», θυμήθηκε σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x