Ο Αντόνιο Καντρέβα μίλησε για την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφέρθηκε στους ήρωες γιατρούς, στο γεγονός πως δεν μπορεί να δει τον πατέρα του που ήταν άρρωστος για πολύ μεγάλο διάστημα, το ματς με την Γιουβέντους, αλλά και το ποιο είναι στα μάτια του το... πραγματικό Σκουντέτο!

«Δεν περίμενα ένα παρόμοιο σενάριο με αυτό της Κίνας. Το σύμβολο αυτής της εποχής είναι οι εικόνες των νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Ιταλίας με τα πρόσωπά τους σημαδεμένα από τις προστατευτικές μάσκες. Είναι τρομερό. Θέλω να τους ευχαριστήσω για το απίστευτο κουράγιο που δείχνουν καθημερινά, για την αφοσίωση και τις θυσίες τους. Σίγουρα θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε όλο αυτό και να βγούμε πιο δυνατοί από πριν», είπε αρχικά.

«Η οικογένειά μου είναι ακόμη στην Ρώμη και αυτό με κάνει να υποφέρω περισσότερο. Δεν μπορώ να δω τον πατέρα μου που ήταν άρρωστος για έναν χρόνο. Είναι πραγματικά στενάχωρω, αλλά τον σκέφτομαι όλη την ώρα», συνέχισε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τελευταίο ματς με την Γιουβέντους και το γεγονός πως ο Ρουγκάνι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό: «Πρώτα από όλα, νιώθω στεναχωρημένος για τον Ντανιέλε Ρουγκάνι. Την ίδια ώρα, όμως, ανησύχησα και για εμάς, ακόμη και αν εγώ προσωπικά δεν τον πέτυχα στο γήπεδο ή στα αποδυτήρια. Η μεγαλύτερή μου ανησυχία ήταν μήπως κολλήσω την οικογένειά μου. Θα ένιωθα τρομερά ένοχος γι’ αυτό. Εάν σεβόμαστε τις οδηγίες που μας δίνονται, τότε δεν θα πρέπει να φοβόμαστε».

Τέλος, ρωτήθηκε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Θα είναι σίγουρα μια νέα εμπειρία να τελειώσει το πρωτάθλημα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση λόγω της ζέστης και του ότι έχουμε μεγάλη αποχή, θα δούμε. Μιλώντας για το Σκουντέτο αυτή τη στιγμή δεν είναι δίκαιο. Αυτή τη στιγμή, το πραγματικό Σκουντέτο για όλους θα είναι να νικήσουμε τον ιό».