Δεν είναι μόνο η αγάπη που θέλει δύο. Είναι και το φετινό «χρυσό παπούτσι». Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί σήμερα και ενδεχομένως να σκοράρει, με αποτέλεσμα να μείνει στα 31. Όσα δηλαδή πέτυχε στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και ο Λουίς Σουάρες, με τους δύο σταρ να μοιράζονται την κορυφή!
Ο μεν Πορτογάλος της Ρεάλ έφτασε σε αυτή τη συγκομιδή σε 30 συμμετοχές, ο Ουρουγουανός της Λίβερπουλ σε 33.
Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία που δύο παίκτες θα μοιραστούν το «χρυσό παπούτσι». Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1989-1990 με τους Ούγκο Σάντσες και Χρίστο Στόισκοφ (38 γκολ έκαστος), ενώ το 2004-05 οι Τιερί Ανρί και Ντιέγκο Φορλάν ήταν εξίσου στα… ίσα (25 γκολ).
Μέσι και Ντιέγκο Κόστα είχαν μαθηματικές -κι όχι ρεαλιστικές- ελπίδες για την ανατροπή, καθώς ο πρώτος έμεινε στα 28 και ουσιαστικά ήθελε χατ-τρικ για να «ανέβει» με τους άλλους δύο στην κορυφή και ο δεύτερος… τέσσερα (έμεινε στα 27).
Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






